بمب سلامتی پاییزی با خواص اعجاب انگیز برای قلب

بمب سلامتی پاییزی با خواص اعجاب انگیز برای قلب به گزارش مستر لمون، لبو، خوراکی خوش رنگ و پرخاصیت زمستانی، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و نقشی مؤثر در تقویت قلب، کبد و سلامت عمومی بدن دارد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، لبو یکی از غذاهای خوش طعم و پرخاصیت فصل سرد سال است که نه فقط به علت رنگ جذاب و طعم دل نشینش محبوب است، بلکه منبعی غنی از مواد مغذی و ترکیبات مفید برای بدن به حساب می آید و این گیاه ریشه ای سرشار از فولات، منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است. همینطور وجود ترکیباتی مانند پپتین و تریپتوفان در لبو موجب آرامش ذهن و کاهش علایم افسردگی می شود.

لبو و ارزش غذایی آن

یک فنجان لبو تنها ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد و با این وجود حاوی ۴ گرم فیبر و ۲.۵ گرم پروتئین است. این مقدار لبو می تواند حدود ۳۴ درصد نیاز روزانه بدن به فولات، ۲۸ درصد به منگنز، ۱۵ درصد به پتاسیم، ۱۴ درصد به مس و ۱۰ درصد به منیزیم را تأمین کند. به این علت لبو را می توان یکی از مغذی ترین سبزیجات زمستانی دانست که در عین کم کالری بودن، مواد معدنی و ویتامین های فراوانی به بدن می رساند.

لبو و سلامت قلب و فشار خون

آب لبو یکی از مؤثرترین نوشیدنی های طبیعی برای تقویت سلامت قلب و کنترل فشار خون به حساب می آید. نیترات موجود در لبو در بدن به نیتریک اکسید تبدیل می شود که سبب گشاد شدن عروق خونی و بهبود جریان خون می شود و تحقیقات نشان داده اند مصرف منظم آب لبو می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی را کم کند.

لبو و کمک به بیماران دیابتی

لبو حاوی ترکیبی به نام «آلفالیپوئیک اسید» است که نوعی آنتی اکسیدان قوی شمرده می شود. این ماده می تواند با کاهش سطح گلوکز خون و افزایش حساسیت سلول ها به انسولین، نقش مؤثری در کنترل دیابت ایفا کند. همینطور مصرف منظم لبو یا آب آن به کاهش فشار اکسیداتیو و حفاظت از سلول های عصبی در بیماران دیابتی کمک می نماید.

خواص لبو برای نوزادان و کودکان

لبو در نوزادان و کودکان خطر ابتلاء به کم خونی ناشی از فقر آهن را کاهش داده و زردی و هپاتیت را درمان می کند. همینطور هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد. لبو گردش خون در مغز را افزایش داده و موجب تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شود. چغندر به علت دارا بودن منابع غنی ویتامین و کلسیم بسیار و همینطور نیترات؛ برای مراقبت از پوست، استقامت استخوان و دندان، ممانعت از پوکی استخوان، کنترل میزان کلسترول و… مناسب می باشد.

کاهش التهاب و کمک به پیش گیری از سرطان

چغندر دارای ماده ای به نام کولین است که می تواند حرکات عضلانی، خواب، یادگیری و حافظه را تقویت کند. این مواد مغذی با جذب چربی موجب انتقال امواج عصبی شده و التهاب مزمن را می کاهد. چغندر دارای رنگدانه بتاسیانین است که می تواند از رشد سلول های سرطانی پیشگیری کند. نیترات های که به عنوان مواد نگهدارنده در گوشت استفاده می شوند، احتمال دارد با ترکیب شدن در بدن منجر به تشکیل ترکیبات نیتروسامین شوند که در بدن به سرطان تبدیل می شوند و آب چغندر به کاهش یا جهش سلول های ناشی از این ترکیبات کمک می نماید. چغندر برای ممانعت از سرطان های کولن، ریه و پوست مؤثر است. لبو یکی از بهترین منابع فیبر طبیعی است که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می نماید. مصرف منظم لبو موجب افزایش حرکات روده، ممانعت از یبوست و تسهیل فرایند دفع می شود. فیبر موجود در لبو همینطور با تغذیه باکتری های مفید روده، به بهبود سلامت گوارشی و تقویت سیستم ایمنی کمک می نماید.
لبو منبع خوبی از کولین است؛ ماده ای که در خیلی از فرآیندهای حیاتی بدن همچون خواب، یادگیری، انتقال پیام های عصبی و کاهش التهاب نقش دارد. کولین موجود در لبو موجب بهبود عملکرد عضلات، تقویت حافظه و کاهش التهابات مزمن در بدن می شود. مطالعات علمی نشان داده اند که مصرف مکمل های حاوی آب لبو می تواند اکسیژن رسانی به عضلات را در طول تمرینات ورزشی افزایش دهد. نیترات موجود در لبو با بهبود بازدهی اکسیژن در بدن، سبب افزایش توان و استقامت ورزشکاران می شود. در بعضی تحقیقات مشاهده شده است که مصرف آب لبو عملکرد دوچرخه سواران را تا بیشتر از دو درصد بهبود داده است.

لبو کمک کننده در پیش گیری از سرطان

رنگ خاص و درخشان لبو به علت وجود ترکیبی طبیعی به نام «بتالائین» است. این ترکیب از آنتی اکسیدان های قوی به حساب می آید و می تواند از سلول های بدن در مقابل لطمه های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کند. مطالعات علمی از آن حکایت می کند که بتالائین با کاهش فشار اکسیداتیو، احتمال بروز برخی سرطان ها را می کاهد و از سلول های سالم در مقابل اثرات مخرب داروهای شیمی درمانی محافظت می کند.

لبو و مواد معدنی ضروری که دارد

پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و فسفر همچون مواد معدنی حیاتی موجود در لبو هستند که در عملکرد صحیح سیستم عصبی و عضلانی نقش مهمی دارند. کمبود پتاسیم در بدن می تواند موجب ضعف، خستگی و گرفتگی عضلات شود. مصرف متعادل لبو موجب تنظیم سطح پتاسیم و حفظ تعادل الکترولیتی بدن می شود. یکی از مهم ترین خواص لبو، تاثیر آن در حفاظت از کبد است و ترکیب بتائین موجود در لبو از تجمع چربی در کبد جلوگیری کرده و به پاک سازی آن از سموم کمک می نماید. به این علت مصرف لبو بخصوص برای اشخاصی که به کبد چرب مبتلا هستند، سفارش می شود.

لبو و فولات مورد نیاز دوران بارداری

لبو منبع طبیعی فولات (ویتامین B9) است؛ ماده ای ضروری برای رشد جنین و پیش گیری از نقص های مادرزادی مانند شکاف مهره ها و بی مخ زایی. مصرف منظم لبو در دوران حاملگی می تواند خطر تولد نوزاد نارس را کم کند و به رشد سالم جنین کمک نماید. تحقیقات نشان داده است عصاره لبو قادر می باشد میزان کلسترول کل و تری گلیسرید را کم کند و در مقابل، سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. خاصیت کاهش دهنده کلسترول لبو ترکیبات فیتونوترینت و فلاونوئیدهای موجود در آن نسبت داده می شود. سرانجام، لبو تنها یک خوراکی زمستانی نیست؛ بلکه یک داروی طبیعی برای حفظ سلامت بدن است که مصرف منظم آن می تواند از قلب تا کبد، از گوارش تا مغز و از خلق وخو تا عملکرد ورزشی را تحت تاثیر مثبت قرار دهد.
1404/07/20
09:36:14
5.0 / 5
24
تگهای مطلب: بیماری , پوست , تغذیه , چربی
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
جدیدترین ها

مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است