نتایج پژوهش محققان كشور حاكیست؛

تاثیر زردچوبه بر بهبود علائم سندروم تخمدان پلی كیستیك

تاثیر زردچوبه بر بهبود علائم سندروم تخمدان پلی كیستیك به گزارش مستر لمون پژوهشگران دانشگاه خوارزمی با بررسی اثر كوركومین بر روی فاكتورهای در رابطه با التهاب در سندروم تخمدان پلی كیستیك دریافتند كه این ماده می تواند علائم این بیماری را بهبود بخشد.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، زردچوبه یكی از پركاربردترین ادویه ها در جهان است و در خیلی از غذاهای ایرانی هم استفاده می گردد. كوركومین ماده ای زردرنگ است كه از ریزوم زردچوبه (Curcuma longa) به دست می آید. شواهد تجربی اخیر نشان می دهند كه كوركومین دارای نقش ضد التهابی، ضد دیابتی و ضد چاقی در موش های مدل چاقی و دیابت است. زردچوبه از قرن ها پیش برای درمان بیماری هایی نظیر بیماری های كبدی، پوستی و ویروسی مورد استفاده بوده است و مطالعات تجربی مختلف خواص آنتی اكسیدانی، ضد سرطانی، ضد ویروسی، ضد روماتیسمی و ضد التهابی كوركومین را اثبات كرده اند.
سندرم تخمدان پلی كیستیك (PCOS) یك اختلال غدد درون ریز است كه با عدم تخمك گذاری مزمن، پلی كیستیك بودن ظاهر تخمدان و علایم پاتولوژیكی مانند هایپرآندروژنیسم (بیش از حد بودن هورمون های مردانه) مشخص می گردد. PCOS دلیل حدود سه چهارم از موارد ناباروری با منشاء عدم تخمك گذاری است. بیماران مبتلا به این سندروم همینطور دارای اختلالات متابولیك مانند مقاومت به انسولین، اختلال در عملكرد سلول های بتای پانكراس، عدم تحمل گلوكز، چاقی احشایی و... هستند. علاوه بر این ممكن است این بیماری در طولانی مدت سبب بروز دیابت نوع دو، هیپرپلازی آندومتر و بیماری های سیستم قلبی عروقی شود.
داشتن التهاب مزمن خفیف كه از نشانه های آن بیش از اندازه بودن پروتئین واكنشی (C (CRP، اینترلوكین 6 (IL-6) و فاكتور نكروز توموری آلفا (TNF-α) است، نقش مهمی در سندرم تخمدان پلی كیستیك دارد. خیلی از مطالعات تایید نموده اند كه پروتئین واكنشیC، اینترلوكین 6 و فاكتور نكروز توموری آلفا با ریسك مبتلا شدن به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی مرتبط هستند كه به شدت با مقاومت به انسولین و چربی بدن ارتباط دارند.
پژوهشگران دانشگاه خوارزمی در مطالعه ای اثرات كوركومین را بر روی پروتئین واكنشیC، اینترلوكین 6 و فاكتور نكروز توموری آلفا و علائم سندرم تخمدان پلی كیستیك بررسی كردند.
در این تحقیق، از 72 سرموش صحرایی ماده بالغ استفاده شد و آن ها را به گروه های شاهد (12 سر)، گروه سندرم تخمدان پلی كیستیك (12 سر) و گروه سندروم پلی كیستیك تحت درمان با كوركومین (48 سر) تقسیم شدند. سندرم تخمدان پلی كیستیك در موش ها با تزریق یك مرحله استرادیول والرات (2 میلی گرم بر كیلوگرم وزن بدن) القا شد. موش های صحرایی دارای سندروم پلی كیستیك هم به گروه كنترل و تجربی تقسیم شدند و به صورت روزانه با استفاده از تزریق داخل صفاقی كوركومین دریافت نمودند.
60 روز پس از تولید سندرم، تخمدان ها برای ارزیابی های بافت شناسی و ایمونوهیستوشیمیایی جمع آوری شدند.
مطالعات بافت شناسی حاكی از كاهش قابل توجه ضخامت لایه تكای تخمدان و افزایش اندازه قطر جسم زرد در گروه درمان شده با كوركومین نسبت به گروه دارای سندروم بود. همینطور فاكتورهای التهابی مانند IL-6 و CRP در گروه های تحت درمان با كوركومین به صورت مفهوم داری در مقایسه با گروه های سندروم كاهش پیدا كرد. با عنایت به تجزیه و تحلیل ایمونوهیستوشیمی، بیان TNF-α در لایه گرانولوزا و مایع فولیكولی، فولیكول ها و كیست های تخمدانی در گروه PCOS بیش از بیان گروه كنترل بود. با این حال، بیان این فاكتورها در تخمدان های درمان شده با كوركومین كاهش پیدا كرد.
نتایج این مطالعه كه در فصلنامه علمی- پژوهشی باروری و ناباروی پژوهشگاه ابن سینا انتشار یافته است، حاكی از اثر كوركومین بر بهبود خصوصیت های بافت شناسی تخمدان پلی كیستیك است. این ماده با استفاده از مهار TNF-α و IL-6، با كاهش اندازه غلاف فولیكولی، بهبود تخمك گذاری و جسم زرد، سبب می گردد تخمدان پلی كیستیك به سمت تخمدان فعال و سالم پیش رود.


 

1396/10/20
21:04:03
5.0 / 5
5682
تگهای خبر: بیماری , چاقی , درمان , دیابت
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است