تغذیه در ماه رمضان؛ افطار و سحر چی بخوریم بعضی از روزه داران، در طول ماه مبارک رمضان، وعده شام را حذف می کنند و یا این که شام می خورند و سحری را حذف می کنند. در حالیکه روزه داری صحیح، حفظ هر سه وعده غذایی است. به گزارش مستر لمون به نقل از مهر، یکی از عادات اشتباه برخی روزه داران، حذف وعده شام یا سحر است. یعنی این که اگر شام بخورند، سحری نمی خورند و یا این که وعده شام را حذف می کنند و سحری می خورند. کارشناسان تغذیه معتقدند که هر کدام از این وعده های غذایی، می بایست با تغییرات اندکی، حفظ شوند. وعده سحری و دو وعده افطار و شام، وعده های اصلی هستند. بخصوص افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند، نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده می شود با تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و پیشگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد. روزه خویش را با چه غذاها و خوراکی هایی افطار کنیم در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده گردد. تلاش شود غذا به آرامی جویده شود. در هنگام افطار بدن احتیاج به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند. مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار سفارش می شود. استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیر برنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است. انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است ) غذای مناسبی برای افطار است. خوردن آش های غلیظ و چرب که مقدار زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد و همینطور حبوبات فراوان به علت ایجاد مشکلات گوارشی در وعده افطار سفارش نمی گردد. سیب زمینی آب پز، سبزی های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آب پز، کره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند. مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است، بسیار محدود شود. به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین همچون حلوا، شله زرد خیلی شیرین و.... در وعده افطار علاوه بر این که منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. شام چی بخوریم شام بعنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد. بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت بعد از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک مبادرت به خوردن شام کنند. در وعده شام میتوان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورش، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک های مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده نمود. غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد. بعد از شام و تا پیش از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن سفارش می شود. مصرف سبزی، سالاد در هنگام افطار و خوردن میوه بین افطار و شام و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به علت این که منبع خوبی از ویتامین C و پیش ساز ویتامین A می باشد برای تقویت سیستم ایمنی بدن سفارش می شود. سبزی ها و میوه ها هم چنین دارای مقادیر کافی فیبر هستند که به جلوگیری از یبوست کمک می کنند. در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه های صنعتی و انواع شربت ها، سفارش می شود از آب آشام یدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی و شربت های خانگی خیلی کم شیرین استفاده گردد. وعده سحری چی بخوریم از همین رو لازم است، در وعده سحر از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده گردد. اصولاً مصرف زیاد قند، نمک و چربی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند. همچنین مقدار مناسبی از سبزی های مختلف (سبزی خوردن و سالاد) مصرف شود. سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو که می تواند فرد را مستعد ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ کند، جلوگیری می کنند. مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری سفارش نمی گردد. مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه افت قند خون باعث گرسنگی زودرس می شود. نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، شربت ها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ هم باعث تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز می شوند و سفارش می شود در وعده سحر مصرف نشوند. چای پررنگ به این علت که مدر است می تواند باعث دفع آب بدن و کم آبی در طول روزه داری شود. غذاهای پر پروتئین مثل انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذاهای خشک و پرروغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه و همینطور غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه باعث احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شوند. بخصوص در شرایط فعلی که با شیوع بیماری کووید ۱۹ مواجه هستیم، بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند. به طور کلی غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و خورشت در حجم کم (برای افرادی که فعالیت بدنی بیشتری در طول روز دارند) و یا غذاهای سبک تر شبیه وعده صبحانه (برای افرادی که در طول روز فعالیت کمی دارند) برای بعد سحر می تواند مناسب باشد. منبع: مستر لمون 1401/01/21 11:47:59 5.0 / 5 645 تگهای خبر: بیماری , پیتزا , تخم مرغ , تغذیه مطلب مسترلمون را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط این پیرمرد تنها نوشیدنی اش، کوکاکولاست میوه خشک جایگزین آجیل شور و شیرینی شود چاقی می تواند سلامت روان زنان را مختل کند داروهای اختلال بیش فعالی احتمال مرگ سریع را کاهش می دهند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۱ دوستان مسترلمون آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس چگونه رمز دوربین مدار بسته را پیدا کنیم خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها برگزاری کنفرانس پایان سال دارو آیا ویروس کشنده تر از کرونا در راهست خیلی از موارد زوال عقل در مردان ناشی از سیروز کبدی است بیمه شدگان امکان دسترسی به سوابق درمانی را دارند پربحث ترین ها این پیرمرد تنها نوشیدنی اش، کوکاکولاست تکمیل و تحویل 6 بیمارستان و 3 ورزشگاه در 1403 لطمه کووید به اندام ها می تواند به قلب نیز لطمه برساند ارسال ۵۸۰ هزار لیتر پلاسما به خارج برای تولید دارو جدیدترین ها این پیرمرد تنها نوشیدنی اش، کوکاکولاست تکمیل و تحویل 6 بیمارستان و 3 ورزشگاه در 1403 لطمه کووید به اندام ها می تواند به قلب نیز لطمه برساند ارسال ۵۸۰ هزار لیتر پلاسما به خارج برای تولید دارو خرید ساندویچ ساز عمده این عکس عروس خاندان سلطنتی بریتانیا جنجالی شد میوه خشک جایگزین آجیل شور و شیرینی شود زیبایی اندام شوکه کننده پیرمرد ۷۰ ساله ۵۰۱ هزار بازرسی بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی اجاره انبار برای وسایل منزل تگها بیماری پزشك برنامه درمان رپورتاژ خدمات آموزش تولید