یك پزشك متخصص بیماری متابولیك مطرح كرد

هر بیمار مبتلا به متابولیك 1 5 میلیارد تومان هزینه به بار می آورد

هر بیمار مبتلا به متابولیك 1 5 میلیارد تومان هزینه به بار می آورد مستر لمون: یك پزشك متخصص بیماری متابولیك اظهار داشت: هر فرد مبتلا به بیماری متابولیك، 1. 5 میلیارد تومان هزینه برای دولت به بار می آورد.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، محمد اشراقی، در همایشی با عنوان «متابولیك؛ پیشگیری، كنترل و درمان»، كه در هتل پردیسان برگزار شد، عنوان كرد: برای تشخیص بیماری های متابولیك انجام آزمایشهای غربالگری الزامی است. برپایه وعده هایی كه توسط دولت داده شده، خوشبختانه انجام آزمایش های غربالگری از سال 1397 در سطح كشور در مورد 25 نوع بیماری اجرا خواهد شد. این اقدام وابسته به وضعیت مالی كشور و بودجه ای است كه به این نوع آزمایش ها اختصاص داده می گردد. درواقع هرچه كشور توانمندتر باشد وضعیت درمان هم بهبود خواهد داشت، چون كه تشخیص درمان همچون اقدامات با هزینه بالاست و برای هر بیمار مبتلا به متابولیك حدود 1. 5 میلیارد تومان، برای دولت هزینه بوجود می آورد.
وی ادامه داد: بیماری پی. كی یو شایع ترین نوع بیماری متابولیك است كه حدود 5 هزار تا 10 هزار مورد مبتلا شدن به این نوع بیماری، در كشور ما وجود دارد. بخصوص در شهرستان هایی كه ازدواج های فامیلی بیشتر است شیوع این نوع بیماری افزایش می یابد. سه تا پنج درصد رجوع كنندگان بیماری های عمومی، مبتلا به بیماری متابولیك هستند كه متأسفانه پزشك عمومی و متخصص اطفال نمی تواند تشخیص درستی از این نوع بیماری ها داشته باشد. همچون اقدامات مهم در این راستا، اهمیت دادن به بحث ژنتیك است.
این متخصص با اشاره به اینكه «پیگشیری و تشخیص زودهنگام درباره بیماری متابولیك، بسیار موثر واقع خواهد شد» خاطرنشان كرد: حتی برای كودكانی كه در خانواده هایشان تنها یك مورد از بیماری متابولیك وجود دارد انجام آزمایش های غربالگری الزامی است. بیماری پی. كی. یو به علت نبود ژنی در كروموزوم 12 تولید می گردد كه به صورت معمول 70 درصد از متشین ها در آن وجود دارد.
وی اظهار نمود: این بیماری انواع گسترده ای دارد كه سبب می شود، آنزیم متابولیك در بدن شخص مبتلا تولید نمی گردد و باعث افزایش سطح فنیل خون می گردد. درنتیجه كودكان به درجاتی كم یا شدید دچار عقب ماندگی ذهنی، بیش فعالی، شوره سر و بوی كپك در ادرار می شوند، حال آنكه این علائم، در صورت عدم تشخیص بیماری متابولیك بروز پیدا می كند.
اشراقی توضیح داد: بیماری پی. كی. یو به دلیل نقض آنزیم نیازمند برنامههای غذایی ویژه ای هستند برای ایجادسطح مناسب فنیل. باید سطح فنیل به دو تا شش برسد. نوع ملایم این بیماری دارای فنیل درخلال شش تا 20 است و كودكانی كه مبتلا هستند، باز هم باید تحت درمان قرار بگیرند و برنامه غذایی ویژه ای داشته باشند، اما شدت بیماری نسبت به دیگر انواع بیماری های متابولیك كمتر است. پی. كی. یو نوع 3 بیماری است كه در حد درمان نبوده و تنها نیازمند مراقبت است. در این بیماران میزان فنیل زیر 6 است و باید توجه داشت كه اگر 6 به بالا برسد به مغز كودك صدمه خواهد رساند.
این پزشك متخصص اضافه كرد: اگر میزان فنیل به زیر دو برسد، بیماری گذرا و نرمال بوده، اما اگر در حد دو تا سه قرار گیرد، نیازمند است كه برای كودكان مبتلا، تا سن سه سالگی پیگیری های لازم، برای درمان صورت گیرد. همینطور باید توجه داشت كه برای همه موارد پی. كی. یو، یك نوبت آزمایش در تهران صورت گیرد تا برپایه آن تشخیص دهیم نوع بیماری افراد، از چه نوعی است.
اشراقی ادامه داد: به هر میزان كه فنیل خون، پایین تر باشد سطح پاسخ دهی به درمان افزایش می یابد. داروهای دیگر برای درمان بیماری، مكمل های درمانی هستد كه شامل ریزمغذی ها و ویتامین ها است. این بیماری را می توانیم با استفاده از بررسی ژن ها تشخیص داد كه نیاز است كه پیش از بارداری، آزمایش های لازم صورت بگیرد، تا كودك بعدی، با این نوع بیماری متولد نشود.
یك كارشناس تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: موادغذایی رژیمی ویژه بیماران متابولیك، سبب خارج شدن افراد مبتلا از چرخه مصرف این مواد می گردد و نیاز به ارزان تر شدن آن هاست.

به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، زهرا سعید رضایی در همایشی با عنوان «متابولیك؛ پیشگیری، كنترل و درمان»، كه در هتل پردیسان برگزار شد، عنوان كرد: خیلی از بیماری های متابولیك به یك درمان تغذیه ای در كنار درمان پزشكی نیاز دارند. بنابراین، درمان بسیار نتیجه بخش خواهد بود بخصوص در تیپ های كلاسیك بیماری كه می توان سلامتی كودك را انتظار داشت. اگر در همان ابتدای مبتلا شدن به بیماری، درمان، صورت نگیرد منجر به عقب ماندگی ذهنی یا جسمی كودك می گردد.
وی اضافه كرد: سختی رژیم كودك در این است كه وی نمی تواند غذاهای دارای پروتئین را مصرف كند. درواقع در این رژیم ها مصرف مواد پروتیئن، حذف گردیده است و به جای آن از فرمول های خاصی استفاده می گردد كه 70 درصد غذای كودكان را از ابتدای تولد تا بزرگسالی تأمین می كند. باید توجه داشت كه این رژیم ها بدطعم بوده و نیاز به یك سری مواد غذایی طعم دهنده دارند.
این كارشناس تغذیه اضافه كرد: خوشبختانه در كشور غربالگری بیماران انجام شده و فرمول هایی هم توسط وزارتخانه تهیه شده است، اما متأسفانه در مورد كودكان مبتلا كه سنشان افزایش می یابد با كمبود نوع غذا مواجه هستیم. سه سری از محصولات رژیمی در كشور وجود دارد كه به علت قیمت بالای آنان قابلیت استفاده برای همه افراد وجود ندارد، این كودكان حتی نان معمولی را نمی توانند مصرف كنند.
سعیدرضایی تصریج كرد: انواع آردهای رژیمی و ماكارونی های رژیمی و لبنیات ویژه ای وجود دارد كه آنها هم دارای قیمت های بالایی بوده و اگر همكاری نیكوكاران وجود داشته باشد می توان تحولی در وعده های غذایی كودكان مبتلا به متابولیك تولید كرد. حتی قرص های كوان هم همچون داروهایی است كه كودكان مبتلا به این بیماری ازآن استفاده می نمایند تا رژیم غذایی را آزاد كند، اما به علت هزینه های بالا، خیلی از افراد از چرخه مصرف این دارو خارج می شوند.



1396/10/29
19:18:03
5.0 / 5
4756
تگهای خبر: بیماری , پزشك , تغذیه , درمان
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است