توسط پژوهشگران داخلی محقق شد

تولید مكمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات

تولید مكمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات به گزارش مستر لمون نوزادان بعد از گذر از یك مرحله سنی خاص، نیاز دارند تا مواد غذایی مورد نیاز خویش را علاوه بر شیر، از سایر مواد غذایی هم دریافت نمایند و در این راستا، مكمل های غذایی اهمیت بالایی دارند. محققان كشور در مطالعه ای، به تهیه نوعی مكمل غذایی برای نوزادان از جوانه حبوبات پرداخته اند كه خواص بهتری نسبت به موارد فعلی بازار دارد.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، مكمل های غذائی كودكان برای نوزادان در حال رشد بعنوان مكمل شیر مادر و به منظور تأمین انرژی و پروتئین مورد نیاز مصرف می شوند. این مكمل ها، اهمیت ویژه ای در افزایش رشد كودك دارند. از ماه ششم تولد نوزاد، تغذیه با شیر مادر به تنهائی نمی تواند نیازهای انرژی نوزادان را برآورده كند. درنتیجه، استفاده از مكمل غذایی، مانند غذاهای نیمه جامد و جامد، همراه با شیر مادر ضروری می باشد. یك غذای كودك باكیفیت باید حاوی غلظت بالایی از مواد مغذی، ویسكوزیته پایین، چگالی توده، بافت مناسب و همینطور محتوای انرژی بالا، پروتئین و مواد ریزمغذی باشد و ضمناً باید بتواند به راحتی هضم شود.
محققان اعتقاد دارند مكمل های غذایی موجود در بازار برای نوزادان دارای سطوح پایینی از مواد مغذی پرمصرف و كم مصرف هستند كه منجر به سوءتغذیه می شود و این یكی از اشكالات جدی در كشورهای در حال توسعه است.
شدیدترین نوع سوءتغذیه نیز، سوء تغذیه پروتئینی است كه احتمالاً از آغاز تاریخ بشر، انسان ها درگیر آن بوده اند. این سوء تغذیه معمولاً زمانی كه تغذیه كودكان از غذای مایع مثل شیر مادر به مواد غذایی نیمه جامد یا كاملاً جامد تغییر می كند بیشتر نمایان می شود. از این رو استفاده از راهكارهایی برای غنی كردن مكمل های غذایی نوزادان بگونه ای كه آنها را گرفتار عوارض نكند از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
در این حوزه، محققان دانشگاه تهران، پژوهشی را انجام داده اند كه در آن، تلاش شده نوعی مكمل غذایی جدید با استفاده از حبوبات جوانه زده تهیه شود و سپس خواص تغذیه ای این مكمل، مورد آزمایش های مختلف قرار گرفته است.
در این پژوهش، محققان مكمل مورد مطالعه را با استفاده از ۳۲ درصد آرد لوبیای جوانه زده و ۱۲ درصد آرد ماش جوانه زده در تركیب با ۳۶ درصد پودر شیر خشك، ۱۰ درصد روغن نارگیل و ۱۰ درصد ساكارز به صورت مخلوط تهیه كردند.
نتایج این بررسی ها نشان داد كه سطوح انرژی این محصول، حتی از میزان نیاز انرژی روزانه سفارش شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای نوزادان هم بالاتر است. ضمناً محتوای فلزات سنگینی نظیر مس و كروم در این مكمل غذایی، از سایر نمونه های موجود در آزمایش كمتر بود و در كل نیز، در سطحی پائین تر از سقف های مجاز مربوط به عناصر كمیاب ثبت شده توسط سازمان های تخصصی قرار داشت.
طبق اظهار كرامت الله رضایی، استاد و محقق گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران و همكارانش، «این مكمل بالاترین كیفیت، بالاترین قابلیت هضم پروتئین و بیشترین ایمنی را به لحاظ محتویات عناصر سمی نشان داد و همه اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز برای پشتیبانی از رشد و نمو نوزادان را داشت».
بر این اساس، سطح انرژی این محصول ۴۱۲ كیلوكالری در هر ۱۰۰ گرم و قابلیت هضم پذیری پروتئین آن هم ۸۹ درصد بوده است. مقادیر فلزات سنگین كادمیم، آرسنیك در آن كمتر ازحدمجاز بود. ضمناً این مكمل تولیدی همه اسیدآمینه های ضروری مورد نیاز برای پشتیبانی از رشد و نمو نوزادان را داشت و به همین دلیل، می تواند بعنوان مكمل غذایی مناسب برای كودكان مبتلابه مشكلات تغذیه ای و كمبود انرژی و پروتئین سفارش شود.
رضایی و همكارانش كه نتایج این پژوهش را در مجله «مهندسی بیوسیستم ایران» متعلق به پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران منتشر نموده اند، می گویند: «مكمل غذایی تولید شده در این مطالعه دارای سطوح بالاتر انرژی، كیفیت بهتر هضم پروتئین و مقدار بیشتر اسیدآمینه است كه بنابراین می تواند برای كودكان مبتلابه مشكلات تغذیه ای و كمبود مواد مغذی مناسب باشد».



1398/11/08
09:08:11
5.0 / 5
4106
تگهای خبر: تغذیه , تولید , روغن , شكلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است