در گفت وگو با مستر لمون مطرح شد

فاصله معنادار كشور با دنیا در استفاده از فناوری های توانبخشی، انتقاد از روش های ارزیابی اختلالات

فاصله معنادار كشور با دنیا در استفاده از فناوری های توانبخشی، انتقاد از روش های ارزیابی اختلالات به گزارش مستر لمون مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی ضمن معرفی زمینه های همكاری فناورانه این دانشگاه با دانشگاه صنعتی شریف در حوزه توانبخشی، اظهار داشت: فناوری های مورد استفاده ما در حوزه توانبخشی با دنیا فاصله معناداری دارد و اغلب روش های ارزیابی اختلالات بالینی موجود در كشور، روش های پرسش نامه ای یا مشاهده ای است.


امیرسالار جعفرپیشه در گفتگو با ایسنا، اظهار كرد: تفاهم نامه ای بین دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دانشگاه صنعتی شریف در مورد پشتیبانی از فناوری های توانبخشی با تكنولوژی بالا به امضا رسیده و از سوی هر دو دانشگاه، برای اعضای هیات علمی گرنت فناوری تعیین شده است.
وی افزود: افرادی كه بتوانند در این عرصه فناوری تولید كنند و فناوری آنها منجر به توسعه محصول و توانبخشی افراد شود، می توانند در فراخوان دو دانشگاه كه بزودی اعلام می شود، شركت نمایند تا طرح فناورانه آنها بررسی شده و در صورت تأیید، گرنت به آن تعلق گیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی سپس به تشریح جایگاه مهندسی در توان بخشی پرداخت و توضیح داد: متأسفانه در این عرصه بین روش های مورد استفاده ما و دنیا فاصله بسیاری وجود دارد؛ در كشور از روش های پرسش نامه ای و كتبی برای تشخیص استفاده می شود، در حالیكه دنیا روش هایی چون Virtual reality یا واقعیت مجازی، Telerehabilitation یا توانبخشی از طریق دور، تكنولوژی های رباتیك، ویلچرهای فرمان گیرنده از حركت چشم یا سیگنال های الكتریكی عضلات و... استفاده می نماید. این در شرایطی است كه تكنولوژی های فوق به كشور ما وارد نشده و فناوری ما در حوزه توانبخشی با دنیا فاصله معناداری دارد.
جعفرپیشه خاطرنشان كرد: اغلب روش های ارزیابی اختلالات بالینی موجود در كشور، روش های پرسش نامه ای یا مشاهده ای است و به سمت روش های عینی یا objective كه از سیگنال های مغزی یا علایم بالینی ثبت شده با استفاده از پتانسیل های الكتریكی استفاده می نماید، نرفته است.
وی با اشاره به اینكه ناقض روش های پرسش نامه ای و مشاهده ای در حوزه توان بخشی نیستیم، تاكید كرد: معتقدیم روش ها باید در كنار هم استفاده شوند تا بهترین تشخیص حاصل شود.
مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی اضافه كرد: الان جلسه بین اعضای هیات علمی دو دانشگاه در حال برگزاری است و اساتید در حال آشنایی با پتانسیل های همدیگر در این عرصه هستند تا از توانمندی های یكدیگر آگاه شده و تیم تشكیل دهند.
فعالیت هشت دفتر ذیل دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه
جعفرپیشه در بخشی دیگر از صحبت های خود به دستاوردهای دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی اشاره نمود و اظهار داشت: در یك سال گذشته توانستیم تعداد واحدهای فناور را به ۲۰ واحد برسانیم و این واحدها طرح های مختلفی را در حوزه توان بخشی عملیاتی كرده اند.
وی افزود: تابحال سه شركت، دانش بنیان شدند و ۱۰ شركت در مركز رشد دانشگاه مستقر هستند. همینطور دوره ها و نمایشگاه های در رابطه با حوزه توانبخشی را با هدف ایجاد ادبیات مشترك در این عرصه و بازار هدف آن برگزار می نماییم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به فعالیت دفاتر تدوین استاندارد، ارزیابی فناوری، مالكیت فكری، شتاب دهی فناوری، فناوری دانشجویی و ارتباط با صنعت ذیل دفتر توسعه فناوری سلامت این دانشگاه، تشریح كرد: "دفتر تدوین استاندارد" ما استانداردهای حوزه توان بخشی را تدوین می كنند، "دفتر ارزیابی فناوری تجهیزات توانبخشی" شركت هایی را كه برای دریافت مجوز تولید رجوع می كنند، در یك روال علمی ارزیابی می نماید، "دفتر مالكیت فكری" حفاظت از ایده ها و اختراعات فناوران را بر عهده دارد و در "دفتر شتاب دهی فناوری" هم آموزش هایی در مورد ثبت شركت، مالكیت فكری، اصول بیمه و هر آنچه مورد نیاز شركت داری هست، به فناوران آموزش داده می شود.
جعفرپیشه با اشاره به اینكه جذب دانشجو و استعدادیابی در دفتر فناوری دانشجویی انجام می شود، افزود: دفتر ارتباط با صنعت هم به معرفی محصولات مركز رشد به كلینیك ها و بیمارستان های توانبخشی پرداخته و هم نیازهای آنها را در چارچوب ایده به فناوران انتقال می دهد.
وی در انتها صحبت های خود در پاسخ به اینكه آیا دریافت مجوز تولید از دفتر ارزیابی فناوری دانشگاه كفایت می كند یا خیر، اظهار نمود: مواردی هست كه اداره كل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت صلاح می داند از جانب ما بررسی شود و ما هم این موارد را در صورت استعلام بررسی می كنیم؛ اما صدور مجوز نهایی تولید بر عهده اداره كل تجهیزات پزشكی است.



1398/07/26
18:58:23
5.0 / 5
4082
تگهای خبر: آموزش , بیمه , پزشك , تولید
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است