در گفتگو با مهر عنوان شد؛

سلامت نان های صنعتی بیشتر است

سلامت نان های صنعتی بیشتر است به گزارش مستر لمون معاون اداره كل امور غذایی سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: سازمان غذا و دارو به طور ویژه سیلوهای گندم را كنترل می كند تا آرد تولیدی با شرایط بهداشتی در اختیار نانوایی ها قرار گیرد.


به گزارش مستر لمون به نقل از مهر، مبحث كیفیت نان به عنوان قوت غالب مردم ایران، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. در این بین، برخی كارشناسان، كیفیت آرد تولید را مورد توجه قرار می دهند و برخی نیز، نوع پخت نان در نانوایی را مورد اشاره قرار می دهند. از همین رو، در مهندس سمیره صباح در گفتگو با خبرنگار مهر، به تشریح كیفیت نان در كشور پرداخت و اضافه كرد: اساس تولید نان سالم وجود مواد اولیه سالم است آرد به عنوان ماده اولیه در تهیه نان باید با نظارت كافی و با شرایط درست به دست نانوایی ها برسد. تامین ۵۰ درصد انرژی و پروتئین بدن از نانوی از نان به عنوان تامین كننده حدود ۵۰ درصد از انرژی، پروتئین و ریز مغذی های بدن نام برد و اظهار داشت: بر همین اساس، نان با كیفیت و سالم در اولویت برنامه های وزارت بهداشت قرار گرفته است. صباح ادامه داد: در فرایند تبدیل گندم به نان باید در همه مراحل نظارت كافی وجود داشته باشد، اصول كاشت و برداشت گندم در مزارع، رعایت و از آن مراقبت شود تا گندم سالم به سیلوها و سپس به كارخانه های آرد برسد. ورود سازمان غذا و دارووی اضافه كرد: در این مرحله سازمان غذا و دارو به طور ویژه سیلوها و كارخانه ها را كنترل می كند تا گندم و آرد تولید شده با شرایط بهداشتی در اختیار نانوایی ها قرار گیرد. به همین منظور لازم است كه سیلوها دارای پروانه بهداشتی و حضور مستمر یك مسئول فنی باشند. صباح اظهارداشت: سبوس فواید بی شمار از جمله در كنترل چاقی، رفع سوء تغذیه و گوارش دارد با عنایت به اینكه قوت غالب مردم نان است و تولید آن در كشور در حجم بالایی انجام می گردد باید نحوه تولید و نگهداری آرد و فرایند پخت نان اصلاح شود و كارخانه های آرد با رعایت میزان استاندارد سبوس گیری، آرد سالم با شرایط مطلوب را به نانوایی ها برسانند. برنامه غنی سازی آردوی ادامه داد: یكی از ضرورت های امروز كشور بهبود كیفیت نان با استفاده از غنی سازی آرد است و غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیك از چندی پیش در همه كارخانه های كشور آغاز شده و در حال انجام است و غنی سازی آرد با ویتامین D هم از الزامات سازمان غذا و دارو است. معاون اداره كل امور غذایی، بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو، تصریح كرد: اجرای برنامه غنی سازی آرد گندم نان های سنتی مرسوم در جامعه به جز سنگك (نان تافتون، بربری و لواش) با آهن و اسید فولیك با هدف كاهش كمبود آهن و كم خونی ناشی از آن، در دستور كار قرار دارد. صباح ادامه داد: مطالعات تكنیكال و بالینی در مورد انجام طرح غنی سازی آرد گندم با ویتامین D۳ به جهت كاهش كمبود شایع ویتامین D۳ در كشور و بازنگری ضابطه های غنی سازی و غذاهای فراسودمند و بررسی پرونده های درخواست تولید این فرآورده ها، از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو است. تجهیز كارخانه های آدر به آزمایشگاه و مسئول فنیوی با تاكید بر اینكه نان را در چارچوب برنامه غنی سازی مواد غذایی قرار داده ایم، خاطرنشان كرد: رعایت آلودگی های میكروبی در تولید آرد ضروری است به همین منظور باید همه كارخانه ها مجهز به آزمایشگاه و یك مسئول فنی باشند و با نظارت سازمان غذا و دارو، آرد سالم از كارخانه خارج شود. صباح اضافه كرد: تشدید نظارت ها برای حذف جوش شیرین، كاهش میزان نمك در نان های مصرفی، استفاده نانوایی ها از نمك تصفیه شده و لزوم مصور بودن كیسه های آرد به نشان غنی سازی و آرم سازمان غذا و دارو، از برنامه های در حال اجرای وزارت بهداشت است. ۹۰ درصد مردم نان سنتی می خورندوی اظهار داشت: گرچه حدود ۹۰ درصد مردم تمایل به خوردن نان سنتی دارند اما نان های صنعتی كه با حجم بالا تولید می گردد سالم تر از نان های سنتی هستند. البته نان های حجیم شده سبوس دار و با كیفیت مطلوب مد نظر سازمان غذا و دارو است و نان های حجیم شده سفید ممكن است بیماری هایی را برای مصرف كننده تولید كند. صباح اظهارداشت: البته شكل نان گویای صنعتی بودن آن نیست، نان حجیم هم می تواند صنعتی باشد و در كارخانه تولید شود و هم می تواند در حجم كم به طور سنتی پخته شود مانند مغازه های نان فانتزی كه در سطح شهر وجود دارند و نان حجیم تولید می كنند در حالی كه صنعتی نیستند، بدو ن سبوس و تولیدشان كم است. صدور شناسه برای نانوایی هاوی اظهار داشت: سازمان غذا و دارو با اقدام به صدور شناسه نظارت كارگاهی برای نانوایی ها قصد ورود كرده است، این شناسه برای آن دسته از نانوایی هایی صادر می گردد كه حداقل های ضوابط بهداشت را رعایت كنند. صباح اضافه كرد: صدور مجوز برای تهیه نان بر مبنای رعایت حداقل های ضوابط بهداشتی و فنی سازمان غذا و دارو انجام می گردد و واحدهای صنعتی بزرگ كه نان حجیم و نیمه حجیم تولید می كنند علاوه بر رعایت حداقل ضوابط ها باید دارای مسئول فنی ثابت باشند كه همه ضوابط سازمان غذا و دارو رعایت شود. وی، خصوصیت نان خوب را نان حجیمی بیان كرد كه آرد آن از ۹۰ درصد گندم استخراج شده باشد. شرط تایید بسته بندی نان صباح درباره بسته بندی نان نیز، اظهار داشت: باید بسته بندی ها به صورت كارگاهی باشد اگر بسته بندی دارای آرم سازمان غذا و دارو و نشانگرهای سلامت باشد مورد تایید است زیرا نظارت بر روی آنها انجام شده است و اگر به طور سنتی بسته بندی شده باشد هیچ گونه مسئولیتی به عهده سازمان غذا و دارو نیست. معاون اداره كل غذایی، بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو در پایان، تصریح كرد: باید با فرهنگ سازی، مردم را به سمت تهیه مواد بسته بندی شده با آرم سازمان غذا و دارو و نشانگرهای سلامت سوق دهیم.
 

1396/08/15
21:19:31
5.0 / 5
5366
تگهای خبر: سلامت , غذا , نمك , معاونت غذا و دارو
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است