نتایج غیرمنتظره در مورد تأثیر چربی اشباع بر سلامت قلب

نتایج غیرمنتظره در مورد تأثیر چربی اشباع بر سلامت قلب مستر لمون: تیمی از پژوهشگران با بررسی نتایج ده ها مطالعه بالینی شامل صد ها هزار شرکت کننده، اثرات چربی اشباع بر سلامت قلب و عروق را تحلیل و بررسی کردند.


باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - چربی اشباع که بطور طبیعی در کره، پنیر و گوشت قرمز یافت می شود، برای دهه ها به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. ادعا می شد که چربی اشباع سبب گرفتگی عروق و افزایش ریسک حملات قلبی و سکته مغزی می شود و مصرف بیش از اندازه آن یکی از عوامل اصلی ضعف سلامت قلب است.
حالا، پژوهشگران دریافته اند که کاهش مصرف چربی اشباع، خطر مرگ را برای اغلب افراد کاهش نمی دهد، اما ممکنست برای افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند، مفید باشد.
یک بررسی اخیر، داده های بالاتر از ۶۶۰۰۰ شرکت کننده را در ۱۷ آزمایش که حداقل دو سال به طول انجامید، تحلیل و بررسی کرد و رژیم های غذایی کم چرب اشباع را با جایگزین های غذایی مختلف مقایسه کرد.
نتیجه گیری شد که کاهش چربی اشباع در طول پنج سال، فایده قابل توجهی برای افرادی که خطر قلبی عروقی کم یا متوسطی دارند، نشان نداده است.
نتایج نشان داد که این مزایا در افراد در معرض خطر بالاتر، بارزتر بوده و در درجه اول با جایگزینی چربی اشباع شده با چربی چند غیراشباع مرتبط بوده است، نه فقط کاهش مصرف چربی اشباع شده.
بااینکه کاهش چربی اشباع منجر به کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول LDL (بد) شد، اما این بهبود ها به کاهش تعداد حملات قلبی یا مرگ و میر در میان افراد کم خطر منجر نشد.
این بررسی نشان داد که مداخلات غذایی بیشتر به نفع افراد پرخطر است، چونکه می توانند احتمال مرگ، حملات قلبی و سکته های غیرکشنده را کاهش دهند.
پژوهشگران بر ضرورت مطالعات بیشتر برای درک تاثیر جایگزینی چربی اشباع شده با پروتئین، نه فقط کربوهیدرات، تاکید کردند تا سفارش هایی عرضه شود که با دستورالعمل های غذایی مدرن همسو باشد.
سایر متخصصان نسبت به تغییر دستورالعمل های غذایی فعلی پیش از درک اثرات طولانی مدت چربی اشباع شده هشدار دادند، چونکه این بررسی نتایج را در یک دوره ده ساله، بازه زمانی استاندارد برای ارزیابی خطر بیماری قلبی، بررسی نکرده است.
آنها خاطرنشان کردند که همه چربی های اشباع شده به یک شکل بر بدن تاثیر نمی گذارند. اثرات چربی های موجود در گوشت قرمز و فرآوری شده ممکنست با چربی های موجود در محصولات لبنی تخمیر شده متفاوت باشد.
پروفسور تام سندرز، متخصص تغذیه در کالج کینگ لندن، تاکید کرد که سفارش های عمومی برای کاهش مصرف چربی اشباع شده، با هدف کاهش میانگین سطح کلسترول و بنابراین کمک به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی در افراد در معرض خطر و عموم مردم است.
تحقیقات دیگر، تاثیر سریع رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده بر سلامت را نشان داده اند. مطالعه ای در دانشگاه آکسفورد نشان داد که مصرف بالای چربی اشباع شده منجر به افزایش ۱۰ درصدی کلسترول LDL (بد) و افزایش ۲۰ درصدی چربی کبد می شود که خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی، بیماری های کبدی و دیابت نوع ۲ را بیشتر می کند. برعکس، مصرف چربی های غیراشباع چندگانه سالم، سطح کلسترول و سلامت قلب را بهبود می بخشد.
این بررسی در سالنامه پزشکی داخلی انتشار یافته است.
منبع: دیلی میل
بطور خلاصه
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - چربی اشباع که به طور طبیعی در کره، پنیر و گوشت قرمز یافت می شود، برای دهه ها بشدت مورد انتقاد قرار گرفته است. ادعا می شد که چربی اشباع سبب گرفتگی عروق و بالا رفتن خطر حملات قلبی و سکته مغزی می شود و مصرف بیش از حد آن یکی از عوامل اصلی ضعف سلامت قلب است.
حالا، محققان دریافته اند که کاهش مصرف چربی اشباع، خطر مرگ را برای اغلب افراد کاهش نمی دهد، اما ممکنست برای اشخاصی که در معرض خطر بیشتری هستند، مفید باشد.
یک بررسی اخیر، داده های بالاتر از ۶۶۰۰۰ شرکت کننده را در ۱۷ آزمایش که حداقل دو سال به طول انجامید، تجزیه و تحلیل کرد و رژیم های غذایی کم چرب اشباع را با جایگزین های غذایی مختلف مقایسه کرد.
نتیجه گیری شد که کاهش چربی اشباع در طول پنج سال، فایده قابل توجهی برای اشخاصی که خطر قلبی عروقی کم یا متوسطی دارند، نشان نداده است.
نتایج نشان داد که این مزایا در افراد در معرض خطر بالاتر، بارزتر بوده و در درجه اول با جایگزینی چربی اشباع شده با چربی چند غیراشباع مرتبط بوده است، نه فقط کاهش مصرف چربی اشباع شده.
بااینکه کاهش چربی اشباع منجر به کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول LDL (بد) شد، اما این بهبود ها به کاهش تعداد حملات قلبی یا مرگ و میر در بین افراد کم خطر منجر نشد.
این بررسی نشان داد که مداخلات غذایی بیشتر به سود افراد پرخطر است، چراکه می توانند احتمال مرگ، حملات قلبی و سکته های غیرکشنده را کاهش دهند.
محققان بر لزوم مطالعات بیشتر برای درک تاثیر جایگزینی چربی اشباع شده با پروتئین، نه فقط کربوهیدرات، تاکید نمودند تا سفارش هایی ارائه شود که با دستورالعمل های غذایی مدرن همسو باشد.
سایر متخصصان نسبت به تغییر دستورالعمل های غذایی فعلی قبل از درک اثرات طولانی مدت چربی اشباع شده اخطار دادند، چراکه این بررسی نتایج را در یک دوره ده ساله، بازه زمانی استاندارد برای ارزیابی خطر بیماری قلبی، بررسی نکرده است.
آنها خاطرنشان کردند که همه چربی های اشباع شده به یک شکل بر بدن تاثیر نمی گذارند.

منبع:

1404/09/27
11:59:13
5.0 / 5
8
تگهای مطلب: بیماری , پزشك , تخصص , تغذیه
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظر بینندگان مسترلمون دراینباره
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است