متخصص تغذیه: ویتامین ها انرژی ساز نیستند! به گزارش مستر لمون، دکترای تخصصی علوم تغذیه اظهار داشت: ریزمغذی ها بااینکه به مقدار بسیار اندک مورد نیاز بدن هستند، اما نقشی اساسی و غیرقابل جایگزین در حفظ سلامت و عملکرد طبیعی سیستم های زیستی ایفا می کنند. تیرنگ رضا نیستانی دکترای تخصصی علوم تغذیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: ریزمغذی ها شامل ویتامین ها و مواد معدنی هستند که بااینکه بطور مستقیم در تولید انرژی نقش ندارند، اما به عنوان کاتالیزور در خیلی از فرآیندهای زیستی بدن، همچون تولید انرژی، نقش کلیدی ایفا می کنند. این به آن معناست که ریزمغذی ها خودشان انرژی تولید نمی کنند، اما بدون حضور آنها، خیلی از واکنش های متابولیکی مهم همچون تولید انرژی نمی تواند به درستی صورت گیرد. به همین دلیل، برخلاف تصور برخی افراد، مصرف مکمل هایی مانند ویتامین های گروه B یا آهن به تنهایی سبب افزایش انرژی یا چاقی نمی گردد، مگر این که کمبودی در بدن وجود داشته باشد. مقدار نیاز بدن به ریزمغذی ها چقدر است؟ وی ادامه داد: مقادیر مورد نیاز روزانه ریزمغذی ها بسیار اندک است. بطور مثال، میزان سفارش شده برای دریافت روزانه ویتامین B2 کمتر از ۲.۵ میکروگرم است، در صورتیکه برای کلسیم این مقدار می تواند به حدود یک گرم برسد. بر همین اساس، مواد معدنی به طور معمول به دو گروه کلی ماکرومینرال ها مانند کلسیم و فسفر که نیاز بدن به آنها زیاد است و میکرومینرال ها مانند آهن و روی که به مقادیر کمتری نیاز دارند نیز تقسیم می شوند. نیستانی اضافه کرد: توزیع ریزمغذی ها در مواد غذایی یکنواخت نیست، برخی مواد غذایی سرشار از یک یا چند ریزمغذی خاص هستند، در صورتیکه برخی دیگر فاقد آنها است. بنابراین، یکی از دلیلهای اصلی سفارش به تنوع غذایی همین مسئله است؛ برای اینکه تنها با مصرف مواد غذایی مختلف می توان اطمینان حاصل کرد که مجموعه ای کامل از ریزمغذی های مورد نیاز بدن تامین می شود. چگالی ریزمغذی؛ شاخصی برای سنجش ارزش تغذیه ای وی ادامه داد: یکی از معیارهای مهم در سنجش ارزش تغذیه ای مواد غذایی، چگالی ریزمغذی آن هاست. این مفهوم به میزان ریزمغذی موجود در واحد وزن یا کالری ماده غذایی اشاره دارد. هر چه ماده ای دارای ریزمغذی های بیشتر و کالری کمتر باشد، ارزش تغذیه ای آن بالاتر است. بعنوان مثال، سبزیجات و میوه ها چگالی ریزمغذی بالایی دارند و در عین حال کالری کمی دارند؛ در نتیجه در رژیم های سالم غذایی بسیار سفارش می شوند. بگفته وی؛ در مقابل، موادی مانند روغن ها، بااینکه کالری زیادی دارند، اما از نظر ریزمغذی ها فقیرند و ارزش تغذیه ای آنها محدود است. نیستانی اشاره کرد: در صورتیکه رژیم غذایی فرد متنوع نباشد و از گروههای مختلف غذایی به میزان کافی استفاده نشود، بدن ممکنست با کمبود ریزمغذی ها مواجه شود. مراحل بروز کمبود به این صورت است که ابتدا ذخایر موجود در بدن کم می شود، و در صورت ادامه این وضعیت، علایم بالینی ظاهر می شود. البته در مورد برخی ریزمغذی ها مانند ویتامین B12 یا آهن، بدن ذخایری در خود دارد که تا مدت کوتاهی می تواند نیاز را جبران کند، اما در طولانی مدت این ذخایر نیز کم شده و کمبود واقعی بروز پیدا می کند. منبع: مستر لمون 1404/02/03 12:00:23 5.0 / 5 615 تگهای مطلب: تخصص , تغذیه , تولید , چاقی مطلب مسترلمون را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط حماسه کادر درمان و داروسازی در بحران جنگ تحمیلی۱۲ روزه نوشیدنی های صبحگاهی مفید برای کبد چرب مهم ترین علایم دیابت چیست؟ موارد تقلب در پودر و عصاره های زعفران افزایش پیدا کرده است نظر بینندگان مسترلمون دراینباره نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۳ بعلاوه ۱ دوستان مسترلمون آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس تور لوکس بالی – رویاست خرید و فروش خودرو سایت وان ایکس ایرانی طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم پربیننده ترین ها آئین نامه ویزیت و مشاوره از راه دور از جانب وزارت بهداشت ابلاغ گردید بودجه ناکافی، مانع اجرای کامل برنامه شیرمدرسه پیشنهاد طب سنتی برای درمان فوری سرماخوردگی به علاوه فیلم هشدار درباره ی خرید داروی جعلی از بازار آزاد و فضای مجازی پربحث ترین ها خطر آلودگی هوا برای جنین چیست؟ حماسه کادر درمان و داروسازی در بحران جنگ تحمیلی۱۲ روزه نوشیدنی های صبحگاهی مفید برای کبد چرب خیران به کنترل بیماریهای غیرواگیر در اصفهان کمک کنند جدیدترین ها حماسه کادر درمان و داروسازی در بحران جنگ تحمیلی۱۲ روزه نوشیدنی های صبحگاهی مفید برای کبد چرب خیران به کنترل بیماریهای غیرواگیر در اصفهان کمک کنند بین خواب بی وقفه و خواب منقطع، کدام بهتر است؟ معادله موفق بانکداری نوین و تبلیغات هوشمند آخرین وضعیت کمبود های دارویی در کشور ۱۰ درصد خردسالان ایرانی گرفتار اضطراب هستند کارشناسان هشدار دادند مهم ترین علایم دیابت چیست؟ موارد تقلب در پودر و عصاره های زعفران افزایش پیدا کرده است کارت امید مادر از شروع سال 1405 اجرائی می شود تگها بیماری پزشك برنامه درمان رپورتاژ خدمات آموزش تولید