كارشناس تغذیه هشدار داد؛ خطرات چاقی دوران مدرسه در بزرگسالی مستر لمون: چاقی دوران مدرسه با نتایج بلندمدت سلامت همچون افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی و آترواسکلروز هم راه است. به گزارش مستر لمون به نقل از مهر، لیلا فرزاد کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به اهمیت تغذیه در ارتقای سطح سلامت و پیش گیری از بیماریهای مزمن، اظهار داشت: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی بصورت یک معضل جهانی مطرح می شود و رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک، از علل اصلی بروز آنست، بطوریکه از سال ۱۹۸۰ تابحال چاقی به دو برابر رسیده است. وی ادامه داد: شیوع اضافه وزن و چاقی در سال ۱۹۷۴ در خردسالان ۲ تا ۱۹ سال ۵.۱ درصد و در سال ۲۰۱۰ به ۱۶ درصد رسیده و به ازای هر ۱۰ کودک یک نفر دچار اضافه وزن و چاقی در جهان است. فرزاد افزود: در کشور ما نیز توقف روند چاقی و دیابت، از اهداف راهبردی در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی و سند ملی بیماریهای غیر واگیر تا سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است. برمبنای نتایج پیمایش ملی "کاسپین ۵ " در سال ۱۳۹۴، حدود ۲۰ درصد دانش آموزان ۷ تا ۱۸ سال گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند و چاقی شکمی در ۲۱ درصد این گروه سنی وجود دارد. وی ادامه داد: خطر ابتلاء به چربی خون بالا، پرفشاری خون، مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ نیز در نوجوانان چاق بیشتر است و چاقی دوران مدرسه با نتایج طولانی مدت سلامت همچون افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی و آترواسکلروز در سنین بالاتر مرتبط می باشد. همین طور در مردانی که در نوجوانی گرفتار اضافه وزن بوده اند، خطر سرطان کولورکتال و نقرس و در بانوانی که در نوجوانی گرفتار اضافه وزن بوده اند، خطر آرتریت بیشتر است. فرزاد افزود: مصرف مواد غذایی پرکالری، تنقلات نامناسب، کم تحرکی، افزایش مدت زمان تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر، تبلت و موبایل؛ احتمال بروز اضافه وزن و چاقی خردسالان و نوجوانان را شدت بخشیده است. اهمیت تغذیه سالم، نیازهای تغذیه ای نوجوانان برمبنای هرم غذایی ۵ تا ۱۱ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال، عادات غلط غذایی و رفتاری در سنین مدرسه و بلوغ، فعالیت بدنی در کودک و نوجوان ۵ تا ۱۸ سال، ارزیابی وضعیت تغذیه در نوجوانی، مهارت ها و اصول مشاوره، بررسی تن سنجی، فاکتورهای ارزیابی وضعیت رشد دانش آموزان، اضافه وزن و چاقی در سنین مدرسه، از اهم مطالب ارائه شده توسط کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. 1403/06/24 12:38:53 5.0 / 5 411 تگهای مطلب: بیماری , پزشك , تغذیه , چاقی مطلب مسترلمون را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط خردسالان را در معرض اخبار ناگوار قرار ندهید هم اکنون کمبود خون برای مصدومان نداریم اجرای طرح ملی مهر شفا در غرب تهران توزیع تخم مرغ های آلوده در ۹ ایالت آمریکا ده ها نفر گرفتار مسمومیت غذایی شدند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۲ دوستان مسترلمون آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم گروه سورن بام | طراح و مجری روف گاردن و فضای سبز پربیننده ترین ها رفع کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی، به منابع پایدار و همراهی دولت نیاز دارد نظارت بر ایمنی غذا باید از مزرعه تا سفره ادامه یابد فعالیت شهید رئیسی تجلی حکمرانی مردمی و ساده زیستی در نظام اسلامی بود ویتامین ها انرژی ساز نیستند! پربحث ترین ها خردسالان را در معرض اخبار ناگوار قرار ندهید راهکارهای نوین برای رفع محدودیت های اینترنتی هم اکنون کمبود خون برای مصدومان نداریم اجرای طرح ملی مهر شفا در غرب تهران جدیدترین ها خردسالان را در معرض اخبار ناگوار قرار ندهید راهکارهای نوین برای رفع محدودیت های اینترنتی هم اکنون کمبود خون برای مصدومان نداریم اجرای طرح ملی مهر شفا در غرب تهران توزیع تخم مرغ های آلوده در ۹ ایالت آمریکا ده ها نفر گرفتار مسمومیت غذایی شدند آیا می خواهید عمر طولانی تری داشته باشید؟ ارتباط سلامت دهان و دندان با میگرن اخطار استفاده افراطی کودکان از گوشی و خطر افزایش چاقی و دیابت سمعک در مواجهه با تنهایی در بین سالمندان مؤثر است اعتبار ۶ همتی برای برنامه شیر مدارس تگها بیماری پزشك برنامه درمان رپورتاژ خدمات آموزش تولید