سفارش هایی در رابطه با حساسیت به شیر در نوزادان

سفارش هایی در رابطه با حساسیت به شیر در نوزادان به گزارش مستر لمون، فوق تخصص اطفال کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار داشت: در حساسیت نوزاد به شیر، متداول ترین و نخستین احتمال، حساسیت به پروتئین های گاوی است.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسین حسینی ضمن اشاره به این که حساسیت نوزادان به پروتئین شیر مساله ای مشکل ساز است، اظهار نمود: این مساله یکی از شایع ترین مواردی است که از آغاز تولد نوزاد، خیلی از والدین با آن مواجهند.
وی ضمن اشاره به این که بسیاری از مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه می کنند قبل از بروز هر نشانه ای خیلی از مواد غذایی را حذف می کنند، اضافه کرد: در ابتدای تولد این ذهنیت وجود دارد که باید لبنیات از سبد غذایی مادر حذف شود، این اقدام اشتباه منجر به حذف مهم ترین منابع غذایی می شود که ضرر آن متوجه مادر و نوزاد است.
به قول حسینی، شیرخواران در شش ماه اول تولد یا توسط شیر مادر و یا با فرمولاها (شیرخشک) تغذیه می شوند؛ در دسته اول نیازی نیست به صورت خودسرانه هیچ منبع غذایی اصلی از رژیم غذایی مادر حذف شود.
او افزود: بعضی از مواد غذایی مثل فست فودها و غذاهای حاوی افزودنی های صنعتی چون فاقد ارزش غذایی هستند، در سبد غذایی جایی ندارند و عملا حذف این مواد تاثیری هم در روند رشد نوزاد نخواهد داشت.
این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان، تصریح کرد: حذف مواد غذایی حساسیت زا مثل پروتئین های گاوی، لبنیات، گندم، غذاهای دریایی، آجیل ها، گوشت یا سویا نباید به صورت خودسرانه صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به اینکه یکی از نگرانی های خانواده ها دفع خون در مدفوع است، تصریح کرد: دفع رگه های خفیف خون یا نقاطی خونی در مدفوع (پس از بررسی توسط پزشک متخصص) معمولاً اهمیت چندانی ندارد، اما در مواردی که مقدار زیادی خون در مدفوع مشاهده می شود یا دفع مدفوع به صورت اسهالی، یا حاوی بلغم زیاد و یا همزمان با مشاهده اگزمای پوستی و یا علایم تنفسی است، بررسی بیشتر توسط پزشک متخصص اهمیت زیادی خواهد داشت.
وی افزود: در حساسیت نوزاد به شیر، متداول ترین و نخستین احتمال، حساسیت به پروتئین های کازیین شیر است. در این نوزادان شیر مادر خوار، در درجه اول باید شیر پاستوریزه گاوی یا گوسفندی و یا سایر دام ها از سبد غذایی مادر حذف شود. اگر با حذف شیر شرایط نوزاد بهتر نشود باید در بازه های زمانی دو هفته ای سایر مواد غذایی تا رسیدن به شرایط طبیعی هم حذف شود.
وی افزود: با حذف غذایی که نوزاد به آن حساسیت دارد، رفته رفته شرایط سلامت نوزاد عادی می شود؛ ازاین رو مادر باید حداقل در بازه زمانی شش تا 9 ماه رژیم عاری از ماده حساسیت زا را رعایت کند.
حسینی در رابطه با شیرخوارانی که از فرمولاها و یا اصطلاحا شیرخشک استفاده می نمایند، خاطرنشان کرد: اگر به هر علتی مادر قصد شیر دادن به کودک را نداشته باشد، باید از شیرخشک های معمولی استفاده گردد و اگر مواردی از حساسیت مثل اگزمای پوستی، اسهال، دفع خون در مدفوع، علامت های تنفسی مثل سرفه زیاد، حساسیت، خس خس و خس خس هنگام تنفس دیده شد، در درجه اول احتمال حساسیت به پروتئین گاوی وجود دارد.
وی اظهار داشت: در تغذیه چنین شیرخوارانی لازم است از فرمولاهای حاوی پروتئین های هیدرولیزه مخصوصی که توسط متخصصان گوارش کودکان یا آلرژیست ها تجویز می شود، استفاده گردد.
به قول او، توجه به سابقه مبتلا شدن به آلرژی در خانواده هایی که سابقه آلرژی به پروتئین های گاوی در نوزادان قبلی خانواده وجود داشته هم نکته مهمی در انتخاب شیر خشک است؛ در این موارد اگر مادر به هر علتی می خواهد از شیر خشک استفاده نماید باید از شیرخشک هایی که پروتئین آنها شکسته شده و اصطلاحا بعنوان hypoalergic (HA) شناخته می شوند، استفاده گردد.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، حسینی در انتها سفارش کرد: جهت بررسی و درمان شیرخوارن مبتلا به حساسیت به پروتئین گاوی باید بررسی و مداخلات مورد نیاز توسط پزشک فوق تخصص گوارش کودکان و یا آلرژیست صورت گیرد و از حذف شیر مادر و جایگزینی شیر خشک های رژیمی تا حد امکان پرهیز شود.



1401/12/16
14:14:41
5.0 / 5
269
تگهای خبر: پزشك , پوست , تخصص , تغذیه
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است