مصرف زیاد نمک عاملی برای مبتلا شدن به سرطان معده

مصرف زیاد نمک عاملی برای مبتلا شدن به سرطان معده مصرف زیاد نمک بعنوان یکی از ریسک عامل های اصلی فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است و البته نتایج دیگر آن همچون سرطان معده را هم نباید فراموش کرد.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، سرطان معده یکی از سرطان های شایع در جهان است و برمبنای آمارهای موجود سالانه ۸۷۰ هزار مورد جدید سرطان معده گزارش می شود که در حدود ۱۰ درصد موارد جدید سرطان ها را شامل می شود. میزان کشندگی سرطان معده همچنان بالا است و بیش از ۶۲۸ هزار مورد و معادل ۱۲ درصد کل مرگ و میرها در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه جهان است.
چندین علت برای بروز سرطان معده شامل عفونت هلیکوباکتر پیلوری، عادات غذایی، مصرف ماهی های نمک سود شده، مصرف غذاهای پرنمک، آجیل های شور، تنقلات شور (چیپس و انواع فراورده های غلات حجیم شده)، شوری جات و ترشی ها، غذاهای نمک سود، چاقی، مصرف الکل، سیگار و وجود نیترات در مواد غذایی مصرفی و همین طور سابقه فامیلی ذکر شده است. در انگلیس برآورد شده است که ۲۴درصد موارد سرطان معده ( ۳۱درصد در مردان و ۱۲درصد در زنان) با مصرف روزانه بیش از شش گرم نمک ارتباط دارد.
بااینکه بطور کلی میزان بروز سرطان معده در جهان به خصوص در کشورهای غربی، چین و سایر کشورهای شرق آسیا در دهه های گذشته کم شده است، ولی در سایر کشورها این سیر نزولی مشاهده نمی شود؛ به ویژه این که در این کشورها سن بروز سرطان معده کم شده است. کاهش مصرف نمک در جامعه به عنوان یک راه حل اصلی با هزینه اثربخشی بالا برای پیش گیری از اپیدمی بیماریهای قلبی عروقی در کشورهای صنعتی و درحال توسعه شناخته شده است.
مطالعات مختلفی ارتباط بین مصرف زیاد نمک و عفونت های هلیکو باکتر پیلوری را به عنوان عامل ایجاد لطمه در مخاط معده و سرطان معده را نشان داده است. همچون در یک متا آنالیز ارتباط بین عادات غذایی و خطر سرطان معده در ۲۷۰ هزار نفر از ۷ مطالعه گذشته نگر نشان داده شده است. این مطالعه نشان داده است که خطر بروز سرطان معده با مصرف زیاد نمک ۶۸ درصد افزایش می یابد. حتی مصرف نمک در حد متوسط نیز این خطر را ۴۱درصد می افزاید. در افرادی که غذاهای پرنمک مثل ترشی ها، ماهی نمک سود شده و گوشت های فرآوری شده مصرف می کنند به ترتیب خطر مبتلاشدن به سرطان معده ۲۷ درصد و ۲۴ درصد بیشتر است.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ایران، سرطان، سومین علت مرگ و میر بشمار می رود و سرطان معده سومین سرطان شایع است. مصرف نمک ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز یعنی ۲ تا ۳ برابر مقدار سفارش شده توسط سازمان جهانی بهداشت است.
سرطان معده تنها یکی از زیان های مصرف زیاد نمک است. پوکی استخوان، فشارخون بالا و به دنبال آن نارسایی های کلیوی و بیماریهای قلبی عروقی از دیگر مشکلاتی است که مصرف زیاد نمک در بروز آنها یک عامل خطر مهم محسوب می شود. بدین سبب با کاهش نمک مصرفی در حین طبخ غذا، حذف نمکدان سر سفره و میز غذا، منع مصرف تنقلات شور و پرنمک می توان احتمال مبتلاشدن به سرطان معده را کم کرد.




منبع:

1401/05/06
15:26:58
5.0 / 5
420
تگهای خبر: بیماری , تغذیه , چاقی , شكلات
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است