سخنگوی وزارت بهداشت اعلام كرد

ثبت نام ایران برای پیش خرید واكسن كرونا

ثبت نام ایران برای پیش خرید واكسن كرونا به گزارش مستر لمون سخنگوی وزارت بهداشت از اقدام ایران برای پیش خرید واكسن كرونا اطلاع داد.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، دکتر سیماسادات لاری در نشست خبری ویدئوکنفرانسی در استودیو سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به سوال ایسنا درباره اقدامات ایران برای خرید واکسن کووید-۱۹ و جزئیات آن، اظهار داشت: در کشور خودمان گروه هایی مشغولند و دارند کار انجام می دهند و وزیر بهداشت هم شخصا این مورد را رصد می کنند و موفقیتها را خودشان اطلاع می دهند. در مجموع ایران هم پا به پای دنیا در زمینه تولید واکسن کرونا فعالیت می کند.
وی اضافه کرد: در عین حال منطقی هم آن بود که ما هم سبد خویش را برای خرید واکسن بگذاریم. در این حوزه مجمعی به نام کووکس فعال است که ۱۸۰ کشور در آن ثبت نام کرده اند و ۱۸ سازمان و شرکت در زمینه تولید واکسن در آن مشارکت دارند. ایران هم در فهرست این ۱۸۰ کشور است.
ثبت نام ایران برای پیش خرید واکسن کرونا
لاری افزود: اما شرط این شرکتها برای فروش واکسن آن بوده که کشور متقاضی ۱۵ درصد پیش پرداخت برای این واکسن داشته باشد و اگر موق هم نشدند، این پول به ما عودت نمی گردد. در عین حال در آخرین جلسه ستاد ملی مقرر شد که این ۱۵ درصد پرداخت گردد و فکر می کنم ۱۰ سپتامبر این مبلغ پرداخت گردد. در مجموع ما هم سبدمان را برای خرید واکسن کووید-۱۹ گذاشتیم و ثبت نام کردیم؛ واکسن آکسفورد، چند شرکت چینی و شرکتهای مختلفی که معتبرند در این گروه قرار دارند.
وی اضافه کرد: اما باز همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذاشتیم. همانطور که وزیر بهداشت گفتند، با یک فرد ایرانی الاصل در هند هم برای خرید واکسن مذاکره کردیم.
لاری افزود: البته استراتژی ما برای خرید بیشتر انتقال تکنولوژی است و به شکلی قرارداد می بندیم که بتوانیم انتقال این دانش تولید واکسن را داشته باشیم. البته برآوردها نشانگر این است که بطور قطع زودتر از شش ماه دسترسی به واکسن نخواهیم داشت و این واکسن هم شامل گروه های صدمه پذیر می شود. این مورد در همه دنیا هست و باید همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت نماییم.
۲.۵ درصد قربانیان کرونا در ایران
به فکر تغییر سبک زندگی باشیم
لاری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه حدودا هفت ماه است کشور درگیر بیماری کروناست، اظهار داشت: این در حالیست که سایر دنیا هم وضعیتی مشابه با ما دارند. تا کنون ۹۶۵ هزار نفر در دنیا قربانی این بیماری شدند که ۲.۵ درصد آنها در کشور ما بوده است. این در حالیست که بیماری همچنان روند رو به افزایش خویش را در پیش گرفته و با شرایطی که واکسن و داروی قطعی برای آن وجود ندارد، بهترین راه برای جلوگیری از مبتلا شدن رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک است. حالا مدت طولانی است که بیماری با ما زندگی می کند پس باید به فکر تغییر سبک زندگی مان باشیم.
پاییزِ نگران کننده و خبرهای خوش نیمکره جنوبی زمین
وی اضافه کرد: امروزه همه دنیا با رعایت پروتکل های بهداشتی به سمت بازگشایی ها پیشرفته اند. در شرایطی که در بعضی مکان ها امکان موج سوم بیماری وجود دارد، درصد رعایت نکات بهداشتی کاهش پیدا کرده است. از قبل اعلام نموده ایم که پاییز می تواند فصل نگران کننده ای برای ما باشد. البته خبرهای خوشی از نیمکره جنوبی رسیده است که به دلیل رعایت نکات بهداشتی برای عدم مبتلا شدن به کرونا تا حدود ۹۰ درصد مبتلا شدن به آنفلوآنزا هم کاهش یافته است، اما همچنان واکسن آنفلوآنزا با اولویت افراد صدمه پذیر باید در دسترس باشد.
لاری تصریح کرد: با عزم و اراده ملی می توانیم بیماری را مدیریت نماییم. هم اکنون شاهد خستگی کادر درمان هستیم و می دانیم با بروز هر روند افزایشی در شیوع بیمار، ی هم میزان ابتلای کادر بهداشت و درمان و هم فشار کاری شان افزوده می شود.
ایمنی زایی ۳۰ تا ۶۰ درصدی واکسن آنفلوآنزا
افراد صدمه پذیر در اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره تمهیدات وزارت بهداشت برای تأمین واکسن آنفلوآنزا اظهار داشت: در بهترین حالت واکسن آنفلوآنزا هم ۳۰ تا ۶۰ درصد ایمنی زایی می کند. اولویت دریافت واکسن با افراد صدمه پذیر است. بر مبنای جمله ای که سازمان بهداشت جهانی نقل می کند واکسن برای همه دنیا هست ولی نه برای همه مردم. ازاین رو با کمک اصحاب رسانه و اطلاع رسانی های شما مردم باید بدانند که افراد صدمه پذیر می توانند این واکسن را دریافت نمایند تا آمار مبتلا شدن به آنفلوآنزا و فوت بر اثر آن کاهش پیدا کند.
۱.۵ میلیون دوز؛ واکسن آنفلوآنزا هلندی موجود در کشور
لاری اضافه کرد: بر مبنای برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بر این بود که ۲.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا در اختیار معاونت بهداشتی قرار گیرد تا به شکل مجانی برای گروه هدف شناسایی شده توزیع شود. همینطور بنا داشتیم بیشتر از ۱۰ میلیون دوز هم در اختیار داروخانه ها قرار دهیم. هم اکنون ۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا در اختیار معاونت بهداشتی قرار گرفته است که این میزان هم با اولویت خانم های آبستن در مناطق روستایی تزریق خواهد شد.
لاری با اشاره به تحریم ها و مشکلات ارزی که سبب بروز مشکل در تأمین واکسن آنفلوآنزا شد، اظهار داشت: نمی توانیم از این مشکلات غافل باشیم. هنوز تا هدف ۲.۵ میلیون دوز برای معاونت بهداشتی فاصله داریم. واکسن فعلی که در اختیار این معاونت قرار گرفته است هلندی بوده و بعد از خانم های آبستن اولویت بعدی با افراد مسن، کادر بهداشت و درمان با اولویت بندی مراکز پرخطر، مراکز وابسته به بهزیستی، نیروهای مسلح شاغل در مراکز بهداشتی و... است.
تدبیر برای پیشگیری از کلاهبرداری در حوزه واکسن آنفلوآنزا
وی با تاکید بر ضرورت پیشگیری از بروز کلاهبرداری ها در زمینه دریافت واکسن آنفلوآنزا اظهار داشت: هر شخصی که در معاونت بهداشتی مشمول دریافت واکسن آنفلوآنزا می شود باید کد ملی اش ثبت شده و در همان محل واکسن به او تزریق شود. در مورد داروخانه ها هم بر مبنای سامانه ای که تعریف شده است، کد شناسایی باید در سامانه ثبت گردد تا دست کلاهبرداران قطع شود. موضوعاتی مانند پیش فروش واکسن آنفلوآنزا به هیچ عنوان حقیقت ندارد.
کرونا؛ همچنان بیماری ناشناخته دنیا
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره پیشبینی روند بیماری کرونا در کشور اظهار نمود: همه می دانیم که کرونا یک بیماری ناشناخته است؛ در صورتی که تصور نمی کردیم در تابستان هم با شیوع بالای کرونا مواجه باشیم، اما این صورت گرفت. ویروس بسیار هوشمند است و در هر کجا که نکات بهداشتی را رعایت نکردیم، نقش خویش را نشان داده است. آنچه که هم اکنون به اثبات رسیده، این است که قدرت سرایت ویروس ۵ تا ۱۰ برابر افزایش یافته است. برخی مقالات اعلام می کنند که شدت بیماری هم افزایش یافته، اما این مورد هنوز در کشور ما ثابت نشده است که شخص وزیر بهداشت برای تحقیقات بیشتر در این مورد دستوراتی داده اند. به خصوص تحقیق در استان قم که هم بیماری از آنجا شروع شد و هم هم اکنون موج شدیدی از بیماری را تجربه می کند.
۱۶۴ شهید مدافع سلامت تا کنون
وی با اشاره به اینکه با افزایش شیوع بیماری میزان مبتلا شدن در کادر درمان هم افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: البته در کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا که متشکل از ۴۰ نفر از متخصصین حرفه ای است، پروتکل های درمانی و مراقبتی با دقت نوشته می شود. درباره اینکه تا کنون تعداد شهدای مدافع سلامت چه میزان بوده است آخرین آمار اعلام شده ۱۶۴ نفر هستند، اما همچنان آمار دقیقی وجود ندارد و دستورالعمل این مورد هنوز ابلاغ نشده است.
پاساژها، نانوایی ها و فرودگاه ها؛ بدترینهای رعایت پروتکلهای بهداشتی
وی در پاسخ به سوالی درباره چرایی عدم اعمال محدودیت های بیشتر اضافه کرد: همه جهان حالا به سمت بازگشایی ها حرکت می کنند. آنچه که مهم می باشد رعایت پروتکل های بهداشتی است. اعمال محدودیت های کرونایی باید در ستاد کرونا مورد تصمیم گیری واقع شود. آنچه که ما در وزارت بهداشت اعلام می نماییم این است که هر تجمعی می تواند آمار مبتلایان به کرونا را افزایش دهد، اما هر تصمیمی که در ستاد کرونا گرفته شود باید برای آن دستورالعمل بنویسیم و آن دستورالعمل خط قرمز ما باشد. هم اکنون بدترین جاها در رعایت پروتکل های بهداشتی پاساژها، نانوایی ها و فرودگاه ها هستند که سازمان ها و ادارات مربوطه باید این مورد را جدی تر بگیرند و قانون هم از این پروتکل ها حمایت کند. هم اکنون ضمانت اجرایی برای متخلفان این پروتکل ها وجود ندارد. البته اگر استانی در وضعیت بسیار شدید بیماری قرار بگیرد باید محدودیت ها اعمال شود. بعنوان مثال حالا در استان قم اعلام شده است که مدارس باید به شکل غیر حضوری فعال باشند.
میزان ابتلای کودکان به کرونا
وی درباره میزان ابتلای کودکان به کرونا اظهار نمود: در بررسی آمار یک آمار کل وجود دارد و یک آمار قطعی مثبت؛ هم اکنون درصد کل موارد بستری بیماری های شدید تنفسی در سنین شش تا ۱۸ سال از آغاز شیوع بیماری تا ۱۵ شهریور ماه ۲.۶۴ درصد بوده است که از این تعداد ۱.۲۴ درصد تست PCR مثبت داشته و نیم درصد هم فوت شده اند. در نیمه شهریور درصد بستری ها به یک ونیم درصد رسید و میزان مرگ و میر هم هفت صدم درصد افزایش یافت؛ اما اینکه بازگشایی مدارس چقدر توانسته در درصد ابتلای کودکان موثر باشد فعلا نمی توان چیزی گفت و باید سه تا چهار هفته صبر کرد. البته باید در مورد حضور دانش آموزان هم آمار دقیق داشته باشیم.
افزایش فوتی های کرونا در سنین بالای ۷۰ سال
لاری با اشاره به اینکه الگوی بیماری همچنان ابتلای بیشتر افراد مسن و صدمه پذیر است؛ تصریح کرد: در موج دوم بیماری دیدیم که بعد از بازگشایی ها مبتلا شدن به بیماری در بین افرادی که در سنین کار قرار داشتند، بالاتر رفت. حالا هم با آغاز موج سوم بیماری آمار فوتی های کرونا در سنین بالای ۷۰ سال افزایش یافته است که این مورد می تواند به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی و سهل انگاری های صورت گرفته باشد.
ادامه دارد


1399/06/31
13:43:12
5.0 / 5
1777
تگهای خبر: برنامه , بهداشت و درمان , بیماری , تخم مرغ
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است