تازه ترین آمار مبتلاشدن و فوت ناشی از تب كریمه كنگو

تازه ترین آمار مبتلاشدن و فوت ناشی از تب كریمه كنگو رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، ضمن اشاره به ماهیت ویروسی تب خونریزی دهنده كریمه كنگو و ارائه راهكارهایی برای به حداقل رساندن موارد ابتلا، اظهار داشت: از شروع سال جاری 38 مبتلا و 5 فوت ناشی از تب كریمه كنگو در كشور گزارش شده است.


دکتر بهزاد امیری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از چند طریق به انسان منتقل می شود، اظهار داشت: هنگامی که کنه برای خونخواری از یک دام به بدنش می چسبد، ویروس به دام منتقل شده و اگر انسان در تماس با خون و ترشحات خونی دام قرار گیرد، شانس مبتلاشدن به بیماری در او به وجود می آید. CCHF یا تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است و زمانیکه کنه های هیالوما که ۸۰۰ روز عمر می کنند، حیوان را مورد گزش قرار می دهند، ویروس به بدن دام منتقل می شود و دام طی مدت دو هفته ناقل ویروس خواهد بود؛ در صورتیکه ممکنست خود دام علامتی بروز ندهد. چنانچه طی این مدت، دام توسط انسان بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی و رعایت نکات بهداشتی ذبح شود و انسان در معرض خون و ترشحات دام آلوده قرار گیرد، احتمال انتقال بیماری به انسان وجود دارد. البته خود کنه آلوده هم می تواند انسان را مورد گزش قرار داده و او را آلوده کند.
وی درباره علایم بیماری تب کریمه کنگو، اظهار نمود: تعداد زیادی از افراد مبتلا به این بیماری علائمی از خود بروز نمی دهند، اما افرادی که گرفتار علایم می شوند در فاز اولیه گرفتار تب ناگهانی، لرز، سردرد، درد عضلانی، درد عضلات شکم و کمر، گیجی، حالت تهوع، استفراغ و پرخونی مخاط می شوند و اگر بیماری وارد فاز حاد خود شود، فرد گرفتار خونریزی زیر پوستی، کبودی بدن، خونریزی داخل ملتحمه چشم، خونریزی مخاط، خونریزی از مجاری بدن و در نهایت درگیری چندین ارگان بدن مثل سیستم گوارشی، ادراری و تنفسی می شود که اگر تحت درمان مناسب قرار نگیرد، ممکنست جان خودرا از دست دهند. احتمال فوت بیمار در فاز حاد بیماری بین ۱۰ تا ۴۰ درصد است.
وی با اعلان اینکه بیشترین موارد مبتلاشدن به بیماری CCHF را در انتهای فصل بهار و تابستان مشاهده می نماییم، افزود: در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۱۹ مورد مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند که ۱۱ نفر به سبب مبتلاشدن به این بیماری جان خودرا از دست داده اند. همین طور از شروع سال جاری تا کنون ۳۸ نفر مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شناسایی کردیم که از این تعداد متاسفانه ۵ نفر جان خودرا از دست دادند.
این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اجتناب از خرید گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند، نسبت به محل ذبح دام هشدار داد و اضافه کرد: ذبح دام حتما باید در کشتارگاه های مجاز با حضور دامپزشکان صورت گیرد تا با در نظر گرفتن شرایط بهداشتی از احتمال انتقال بیماری از دام به انسان جلوگیری شود. ذبح دام در منزل یا معابر سبب جاری شدن خون آبه ها، آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری های منقله از دام به انسان می شود. نگهداری گوشت دام ذبح شده به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال امری بسیار مهم می باشد. البته سفارش می نماییم جگر و سایر امعا و احشای دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند.



1399/05/28
10:17:14
5.0 / 5
1340
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پوست , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است