تولید نوشیدنی های فراسودمند با پنیر و عصاره زردچوبه به گزارش مستر لمون پژوهشگران دانشگاه تهران با استفاده از پروتئین های موجود در آب پنیر، نانوكپسول های حاوی كوركومین را تولید كردند كه ازاین فرآیند می توان برای تولید نوشیدنی های فراسومند از آب پنیر و عصاره زردچوبه استفاده نمود. به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، مهدی محمدیان، دانشجوی دكتری رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران، "كوركومین" را ماده ای زیست فعال طبیعی دانست كه از زردچوبه به دست می آید و اظهار داشت: این ماده دارای خواصی چون آنتی اكسیدانی، ضد سرطانی، ضد میكروبی و ضد التهابی استT ولی حلالیت پایین كوركومین در آب، كاربرد آن در فرمولاسیون های غذایی و دارویی بسیار كم است. وی با اشاره به اینكه مطالعات مختلفی برای افزایش حلالیت كوركومین با استفاده از روش هایی همانند كپسوله كردن و یا كمپلكس كردن آن با پروتئین ها اجرایی شده است، افزود: بر این اساس در این مطالعه برای افزایش حلالیت كوركومین در آب، این ماده با نانوساختارهای حاصل از پروتئین های آب پنیر كمپلكس شد. این عملیات باعث افزایش حلالیت آن به مقدار قابل توجهی (حدود 1200 برابر) شد. محمدیان افزود: از آنجائیكه مراحل تولید این كمپلكس در شرایط نوشیدنی های غذایی انجام گرفت، نتایج این مطالعه می تواند به صورت مستقیم برای تولید نوشیدنی های فراسودمند حاوی كوركومین مورد استفاده قرار گیرد. وی به تفاوت این پژوهش با سایر مطالعات اشاره نمود و خاطرنشان كرد: در مطالعات گذشته از حلال هایی مانند اتانول در میزان بالا برای كمپلكس كردن و افزایش حلالیت كوركومین استفاده شده است. با عنایت به كاربرد پروتئین آب پنیر در این پژوهش، نتایج حاصل شده می تواند منجر به تولید نوشیدنی هایی با میزان پروتئین بالا شود كه حاوی كوركومین باشند، اما در آنها از الكل استفاده نشده است. از این رو می توان از آن برای تولید نوشیدنی های غیرالكلی بهره برد كه برای مسلمانان در سرتاسر جهان قابل مصرف باشد. مجری طرح افزایش كاربرد پروتئین آب پنیر را از دیگر مزایای این طرح عنوان نمود و اضافه كرد: همینطور می توان بر مبنای نتایج این مطالعه استفاده از حلال هایی مانند اتانول را كه برای افزایش حلالیت كوركومین استفاده می شوند، كم كرد و یا به صورت كلی حذف نمود. محمدیان در مورد فرایند تولید این نانوساختارها اظهار داشت: ما از پروتئین آب پنیر بعنوان یك نانوحامل برای كوركومین استفاده كردیم كه برای این منظور از فرایند نانوفیبریلاسیون استفاده شد كه یك فرایند ساده است و تنها با حرارت دهی پروتئین های غذایی در دماهای بالا و شرایط اسیدی انجام می گیرد. همینطور در این فرایند از حلال ها و تركیبات سمی استفاده نمی شود؛ ازاین رو می توان آنرا فرایندی سبز در نظر گرفت. به قول این محقق، نانوفیبریلاسیون منجر به تشكیل نانوفیبریل هایی با ضخامت نانومتری و طول میكرومتری می گردد. این ساختارهای نانوفیبریلی دارای آب گریزی سطحی بالایی هستند كه سبب افزایش توانایی آنها در اتصال به تركیبات زیست فعال آب گریز (هیدروفوب) مانند كوركومین می گردد. محمدیان تصریح كرد: نتایج این مطالعه نشان داده است اتصال كوركومین به نانوفیبریل های پروتئین آب پنیر سبب افزایش 1200 برابری حلالیت آن در شرایط مشابه نوشیدنی های غذایی شده است. همینطور نانوكمپلكس های تولید شده دارای خواص آنتی اكسیدانی و عملكردی بسیار خوبی هستند. این تحقیقات از جانب مهدی محمدیان دانشجوی دكتری رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی، دكتر مریم سلامی، دكتر زهرا امام جمعه و پروفسور علی اكبر موسوی موحدی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران اجرایی شده و نتایج آن در مجله Food Hydrocolloids با ضریب تأثیر 5.089 به چاپ رسیده است. 1397/09/11 16:00:26 5.0 / 5 4582 تگهای خبر: دارو , غذا , نوشیدنی مطلب مسترلمون را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط فراهم شدن امکان بیمه انفرادی مادران آبستن و شیرده پوشش جدید بیمه ای برای چند داروی خاص و صعب العلاج سفارش های مفید برای سلامت جسمی و روانی سالمندان تسهیل تامین داروهای گران تک نسخه ای نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۷ بعلاوه ۵ دوستان مسترلمون آموزشگاه خیاطی ارزان ترین پنل پیامکی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس تعمیر گیربکس اتوماتیک خرید مکمل بدنسازی خرید و فروش خودرو دوچرخه ثابت شلوغ چت طراحی سایت فیش حج مشاوره روانشناسی تلفنی موسسه حقوقی کمپ ترک اعتیاد پربیننده ترین ها از سربازی زنانه در لابراتوار تا ثبت نخستین نمونه کرونا در لابراتوار مرجع ایران واکنش وزارت بهداشت به بازنشر اظهاراتی در رابطه با میزان تولید واکسن برکت امروز ایران از قوی ترین سیستم سلامت در منطقه برخوردارست وضعیت بروز بیماری و مرگ ناشی از کار در کشور پربحث ترین ها فراهم شدن امکان بیمه انفرادی مادران آبستن و شیرده Fake Sample Store تازه ترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در جهان بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان آسم جدیدترین ها فراهم شدن امکان بیمه انفرادی مادران آبستن و شیرده Fake Sample Store تازه ترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در جهان بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان آسم قیمت ایزوگام چقدر است؟ آمار جهانی کرونا تایلند رکورددار فوت شدگان روزانه جوشاندن شیر چه مضراتی دارد اطلاعات لازم برای تکمیل فرم DS 260 16 مبتلا و یک فوتی تازه ترین آمار کرونا در ایران قبل و پس از ورزش چه غذایی بخوریم؟ تگها بیماری پزشك درمان رپورتاژ برنامه خدمات آموزش تولید