ایسنا گزارش می دهد؛

یك بام و دو هوای شیوع طاعون نشخواركنندگان كوچك در پارك ملی خبر

یك بام و دو هوای شیوع طاعون نشخواركنندگان كوچك در پارك ملی خبر مستر لمون: در حالیكه مدیركل دامپزشكی استان كرمان اعتقاد دارد از هفته گذشته تابحال مورد جدیدی از تلفات ناشی از شیوع طاعون نشخواركنندگان كوچك در پارك ملی «خبر» در دام ها به دامپزشكی گزارش نشده، مدیركل حفاظت محیط زیست استان كرمان از شیوع دوباره این بیماری در منطقه اطلاع داد و اظهار نمود: متاسفانه از روز گذشته (سه شنبه 19 تیرماه) بیماری طاعون نشخواركنندگان در منطقه دوباره مشاهده شده است.


"حسین رشیدی" مدیركل دامپزشكی استان كرمان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، در مورد شیوع بیماری طاعون نشخواركنندگان در پارك ملی «خبر» اظهار داشت: اوایل تیرماه سال جاری، تلفات حیات وحش در پارك ملی «خبر» توسط محیط بانان گزارش شد.
وی افزود: بلافاصله بعد از اعلام این گزارش، تیم های امنیت و بررسی بیماری های دام به منطقه اعزام شدند كه حدود شش راس لاشه دام در منطقه «روچون» مشاهده شد اما به دلیل گندیده بودن لاشه ها امكان كالبد شكافی از همه لاشه ها وجود نداشت و تنها در یكی از لاشه ها امكان كالبد شكافی بود كه آزمایشگاه بعد از كالبد شكافی وجود بیماری طاعون نشخواركنندگان كوچك(ppr) را تائید كرد.
مدیركل دامپزشكی استان كرمان این بیماری را یك بیماری مشترك بین انسان و دام ندانست و عنوان كرد: بیماری نشخواركنندگان كوچك هیچ مشكلی برای انسان تولید نمی كند.
وی به تاریخچه شیوع این بیماری اشاره و اظهار نمود: این بیماری به صورت بومی از سال 1373 در دام های كشور گزارش شده و تنها گوسفند و بز به این بیماری مبتلا می شوند. به همین علت همه ساله در مناطقی كه این بیماری گزارش شود، واكسیناسیون انجام می گردد.
رشیدی با تاكید بر اینكه دامی كه این واكسن را دریافت می كند تا آخر عمر از این بیماری مصون خواهد ماند، اضافه كرد: به دلیل حساسیت این مورد هر ساله گوسفند و بز كه در حاشیه حیات وحش پارك ملی «خبر» كه شامل مناطق بافت و ارزوئیه است، واكسیناسیون ptr دریافت می كنند و در سال های اخیر موردی در دام های اهلی منطقه مشاهده نشده است.
وی بیان كرد: با عنایت به خشكسالی شدید سال جاری و افزایش ورود دام عشایری به مناطق ییلاق استان همچون بخش «خبر»، سبب شده شیوع این گونه بیماری ها نگران كننده شود چونكه تراكم دام در منطقه یك عامل خطر برای انتشار بیماری ها به حساب می آید.
مدیركل دامپزشكی استان كرمان اظهار نمود: با عنایت به اهمیت مبحث اكیپ های بیماری یاب دامپزشكی و مراقبت از بیماری ها، در منطقه مذكور روزانه حضور پیدا كنند، ضمن آنكه سفارش های بهداشتی به اداره كل محیط زیست استان انجام شده و مواد ضد عفونی كننده برای ضد عفونی آبشخورهای حیات وحش در اختیار این نهاد قرار داده شده است.
وی تصریح كرد: خوشبختانه از هفته گذشته تابحال مورد جدیدی از تلفات به دامپزشكی گزارش نشده است.

شیوع دوباره طاعون نشخواركنندگان در پارك ملی خبر از روز گذشته
اما "رضا جزینی زاده" مدیر كل حفاظت محیط زیست استان كرمان درباره آخرین وضعیت بیماری طاعون نشخواركنندگان به ایسنا اظهار داشت: با عنایت به تلاش های گسترده ای كه توسط اداره كل حفاظت محیط زیست طی چند روز گذشته و بدون كمك های استانی به خصوص مدیریت بحران استان، انجام شد، منطقه پایش و تا روز گذشته بیماری كنترل شد.
وی از شیوع دوباره این بیماری در منطقه اطلاع داد و اظهار نمود: متاسفانه از روز گذشته بیماری طاعون نشخواركنندگان در منطقه دوباره شیوع پیدا كرده است، بنابراین لازم است كه مدیریت بحران استان به كمك محیط زیست بیاید چونكه اگر مدیریت بحران به موقع اقدام نكند، هزینه های بیشتری به بدنه دولت تحمیل خواهد نمود.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان كرمان پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و عنوان كرد: ساعات اولیه و روزهای اولیه شیوع بیماری، ساعات و روزهای طلایی نام دارند كه اگر در این روزها اقدامات لازم صورت نگیرد، هزینه های زیادی به استان تحمیل خواهد شد.
وی ضمن قدردانی از حساسیت سرپرست استانداری كرمان به این مورد خاطرنشان كرد: سرپرست استانداری كرمان دستورات لازم را صادر كرده كه امیدواریم دستورات وی اجرایی شود و برای جلوگیری از خطر نابودی حیات وحش و دام اهلی، مبادرت به موقع انجام گیرد.
جزینی زاده از مذاكرات این سازمان با مدیریت بحران استان سخن به میان آورد و مطرح كرد: ضمن تماس های مكرر با مدیریت بحران، چندین نامه هم برای آنها ارسال كرده ایم كه امیدواریم هرچه زودتر اهمیت این مورد روشن شود تا از بحرانی كه احیانا در آینده نزدیك بوجود خواهد آمد، جلوگیری شود.
وی به علل انتقال این بیماری به حیات وحش اشاره نمود و افزود: با عنایت به رصد و پایش و كنترل های انجام شده، حیات وحش ما پاك بوده و انتقال این بیماری با استفاده از دام های اهلی كه واكسیناسیون نشده اند یا با استفاده از دام قاچاق بوده است، همینطور خشكسالی بر تشدید این بیماری می افزاید.
مدیر كل حفاظت محیط زیست استان كرمان حیات وحش استان را نماد تنوع زیستی كشور دانست و به ایسنا اظهار داشت: استان كرمان بهترین ویترین تنوع زیستی كشور را در خود جای داده و همانند عضوی از خانواده ما به حساب می آید و همه در قبال این ذخایر پرارزش مسئولیم، بنابراین باید آگاهی خویش را در قبال مسئولیتی كه در زمان بحران برعهده داریم، بیشتر كرده و مسئولیت پذیر و جوابگو باشیم ودر غیراینصورت نوع عملكرد برخی مسئولان جفا به محیط زیست و نسل های آینده خواهد بود.




1397/04/20
15:29:17
5.0 / 5
4778
تگهای خبر: بیماری , پزشك
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است