یك فوق تخصص گوارش و كبد تشریح كرد؛

وضعیت شیوع هپاتیت B و C در ایران، راه های انتقال بیماری

وضعیت شیوع هپاتیت B و C در ایران، راه های انتقال بیماری مستر لمون: رئیس انجمن گوارش و كبد خراسان رضوی، با اشاره به راه های انتقال هپاتیت B و C، اظهار داشت: این دو بیماری ویروسی در صورت درمان نشدن و عدم كنترل، فرد را مستعد سرطان اولیه كبد می كند.



به گزارش مستر لمون به نقل از مهر، حسن سعادت نیا در مورد هپاتیت B و C و برگزاری هفته سلامت گوارش كه بر روی این دو مبحث متمركز شده است، اضافه كرد: این بیماری در ایران و كشورهای مشابه ایران و حتی كشورهای پیشرفته یك معضل بهداشتی درمانی به شمار رفته و طی چند دهه اخیر با واكسیناسیون هپاتیت B، شیوع آن به شدت كاهش یافته و امروزه این نوع هپاتیت در ایران هم به ندرت وجود دارد.
وی بیان داشت: هپاتیت C انتقال آن با استفاده از انتقال فرآورده های خونی بوده كه اكنون بسیار نادر است و رفتارهای پرخطر جنسی، استفاده از سرنگ های مشترك در بین معتادین از عوامل مبتلا شدن به این بیماری به حساب می آید.
رئیس انجمن گوارش و كبد خراسان رضوی تصریح كرد: هپاتیت B اغلب مواقع در مراحل اولیه بدون علامت بوده و گاهی با بی اشتهایی، تهوع، زردی سفیده چشم و پررنگ شدن ادرار همراه است و رفتارهای پرخطر جنسی، سبب بروز انتقال این بیماری هم می گردد و هپاتیت C هم در ابتدا اكثرا بدون علامت است و فقط ازطریق آزمایش خون تشخیص داده می گردد و در موردهپاتیت c هنوز واكسیناسیون موثری نداریم.
سعادت نیا به مردم در مورد آمیزش های غیربهداشتی خارج از خانواده و استفاده از سرنگ های مشترك اخطار داد و اظهار داشت: هپاتیت C و B در صورت مزمن شدن، سبب صدمه پیشرفته به كبد و سیروز كبدی می گردد كه در صورت عدم درمان در این حالت بافت كبد سخت و فشرده شده، شكم آب می آورد و خونریزی داخلی و اختلالات انعقادی و سرانجام مرگ را به همراه دارد.
وی عنوان كرد: این دو بیماری ویروسی فرد را مستعد سرطان اولیه كبد می كند ولی در چند دهه اخیر در ایران آمار این دو نوع هپاتیت كاهش و در كنترل آن موفق بوده ایم. در مورد هر دو بیماری هم داروهای مؤثری داریم، البته تا وقتی كه بیماری خیلی پیشرفته نباشد.
این فوق تخصص گوارش و كبد تصریح كرد: داروی خوراكی هپاتیت B سال ها باید توسط بیمار مصرف شود تا از پیشرفت آن جلوگیری كرد و در مورد هپاتیت C قبلاً درمان های تزریقی و پرهزینه بود ولی طی ۶ ماه تا ۲ سال اخیر داروهای خوراكی آن وارد بازار ایران شده است و این داروها تحت پوشش بیمه هستند.
سعادت نیا اظهار داشت: اگر بیماری هپاتیت پیشرفت كند، كبد عملكرد آن كاهش و نیاز به پیوند كبد وجود دارد كه نیاز به پیوند كبد برای ادامه حیات بیمار است. همینطور امروزه خوشبختانه پیوند كبد در شهرهای بزرگ ایران انجام می گیرد و در دو سال اخیر در مشهد هم ۲۵۰ تا ۳۰۰ مورد پیوند كبد انجام شده است.
وی اضافه كرد: پیوند كبد از فرد مرگ مغزی صورت می گیرد كه با فرهنگ سازی های انجام گرفته امروزه اهدای عضو بیشتر از گذشته انجام می گردد.
این فوق تخصص گوارش و كبد تصریح كرد: اهدای پیوند از فرد زنده هم صورت می گیرد بطوریكه تنها بخشی از كبد دهنده پیوند بعد از عمل جراحی نیاز به درمان دارویی ندارد فقط خطرات ناچیز یك عمل جراحی ناخواسته را به همراه دارد. فرد پیوندگیرنده هم در همین موارد تحت درمان بوده و داروهای سركوبگر سیستم ایمنی رافقط گیرنده های پیوند كبد دریافت میكنند.

1397/01/27
16:29:02
5.0 / 5
5330
تگهای خبر: بیماری , جراحی , خوراكی , درمان
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است