۷ باور تغذیه ای غلط در مورد دیابت

۷ باور تغذیه ای غلط در مورد دیابت به گزارش مستر لمون، رژیم غذایی که برای دیابتی ها سفارش می شود، برای همه افراد می تواند رژیم غذایی سالمی باشد؛ چونکه حاوی حداقل میزان چربی ها، میزان متعادل شکر و نمک، مواد غذایی سبوس دار، سبزی ها و میوه جات است.



به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، شیوع دیابت بخصوص دیابت نوع دوم که بیشتر با شیوه نادرست زندگی در ارتباط می باشد، طی دهه اخیر افزایش قابل ملاحظه ای داشته است. باورهای نادرست بسیاری در مورد دیابت وجود دارد که سبب می شود کنترل این بیماری مزمن در برخی از مبتلایان با مشکل مواجه شود. از آنجائیکه دیابت ازجمله بیماری هایی است که سیستم های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، تصحیح باورهای غلط در رابطه با دیابت، می تواند به تسهیل پیشگیری و درمان این بیماری کمک نماید.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت باید مواد غذایی حاوی نشاسته مانند نان، سیب زمینی، ماکارونی و برنج را از رژیم خود کاملاً حذف کنند!

باید توجه کرد که غذاهای نشاسته دار قسمتی از یک برنامه غذایی سالم هستند. مساله مهم، حجم مورد استفاده، انواع تهیه شده و نوع پخت این مواد در رژیم غذایی روزانه است. افراد دیابتی باید حداقل میزان مواد نشاسته ای را با نظر متخصص تغذیه مصرف کنند. نان، برنج، غلات، ماکارونی و سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی، نخودفرنگی، کدوحلوایی، ذرت و باقلا می توانند در هر یک از وعده های اصلی یا میان وعده ها مصرف شوند. تنها مساله مهم، رعایت مقدار مصرفی آن هاست. همینطور غلات سبوس دار منبع خوبی برای تأمین فیبر مورد نیاز بدن به حساب می آید و به حفظ سلامتی تان هم کمک می کنند.

باور غلط: مبتلایان به دیابت می توانند از غذاهای مخصوص افراد دیابتی به میزان دلخواه استفاده کنند!

در دستورات جدید غذایی، برنامه غذایی برای افراد دیابتی مشابه برنامه غذایی است که برای داشتن یک زندگی سالم برای همه افراد پیشنهاد می شود. عنوان «غذاهای مخصوص افراد دیابتی» یا «غذاهای رژیمی» به معنای استفاده بدون محدودیت از این مواد غذایی نیست. متأسفانه باید گفت بر طبق این باور غلط بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت، در خلال روز به صورت بی رویه از این مواد غذایی استفاده می نمایند که نتیجه آن افزایش قند خون خواهد بود. همینطور اگر این مواد حاوی قندهای الکلی باشند، اثر ملینی خواهند داشت.

باور غلط: افراد دیابتی نمی توانند شکلات یا شیرینی بخورند!

در قالب یک رژیم غذایی سالم، همراه با ورزش، افراد دیابتی هم می توانند به صورت محدود از مواد قندی یا دسر استفاده نمایند.

باور غلط: برای دیابتی ها پروتئین ها از کربوهیدرات ها مفیدترند!

مصرف پروتئین ها به مقدار زیاد، می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی برای دیابتی ها شود. مهم ترین اشکال این کار اینست که خیلی از غذاهای غنی از پروتئین مثل گوشت از چربی های اشباع هم انباشته هستند که خوردن مقدار زیاد این چربی ها خطر بیماری های قلبی عروقی را بالا می برد. در رژیم دیابتی پروتئین باید حدودا ۱۵ تا ۲۰ درصد کل کالری روزانه محاسبه شود (به جز بیماران مبتلا به نارسایی کلیه که این میزان حداکثر ۱۰ درصد کل کالری دریافتی هست) و نکته مهم انتخاب انواع کم چرب از این گروه غذایی است.

باور غلط: میوه یک خوراکی سالم می باشد، ازاین رو می تواند به میزان دلخواه مصرف شود!

میوه یک خوراکی سالم می باشد و شامل مقدار زیادی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است ولی باید در نظر داشت که به سبب آن که میوه ها حاوی کربوهیدرات هستند، باید آنها را کنترل شده در برنامه غذایی افزود. سفارش می شود نوع میوه های مصرفی، مقدار و تعداد دفعات مصرف با مشورت متخصص تغذیه تعیین شود.

باور غلط: خوردن توت، خرما و کشمش آزاد است!

بیماران دیابتی معمولاً از خوردن قند و شیرینی منع می شوند و بنابراین می کوشند سراغ شیرینی های دیگر مانند محصولاتی که شیرین کننده های مصنوعی دارند یا خوراکی هایی مثل خرما، عسل، توت خشک و انجیر بروند، اما اگر دیابت دارید، این خوراکی ها هم می توانند در مقادیر زیاد شما را گرفتار مشکل کنند. در ترکیبات شیرینی ها و خوراکی هایی که روی بسته بندی آنها عبارت بدون شکر نوشته شده، به جای قند طبیعی از شیرین کننده های مصنوعی استفاده شده است. درست است که این محصولات قند ندارند، اما ترکیبات دیگر آنها حاوی کالری است و این افزایش کالری روزانه دیابتی ها، برایشان مشکل ساز می شود. از سویی مصرف زیاد قندهای رژیمی استفاده شده در این محصولات مانند آسپارتام می تواند با مخاطرات سلامتی دیگر همراه باشد. تصوری که در مورد استفاده از میوه هایی مانند خرما، توت، کشمش و انجیر خشک توسط افراد دیابتی وجود دارد، اینست که این میوه ها چون قند میوه (فروکتوز) دارند پس مصرف زیاد آنها مشکلی ایجاد نمی نماید. درصورتی که قند این میوه ها کمی دیر جذب می شود اما میزان کالری آنها مانند سایر قندهاست و در نهایت تولید کالری کرده و می توانند قند خون را بالا ببرند. پس این میوه ها باید به صورت کنترل شده در رژیم غذایی روزانه قرار بگیرند.

باور غلط: تنها خوردن زیاد مواد قندی سبب مبتلا شدن به دیابت می شود!

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، این طور نیست که تنها خوردن زیاد مواد قندی سبب مبتلا شدن به دیابت شود. دیابت نوع یک بر اثر عوامل ژنتیکی و عوامل ناشناخته دیگر به وجود می آید. دیابت نوع دو بر اثر عوامل ژنتیکی و شیوه نادرست زندگی افراد به وجود می آید. اضافه وزن خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو را بالا می برد و یک رژیم غذایی پرکالری سبب اضافه وزن می شود. درصورتیکه سابقه خانوادگی مبتلا شدن به دیابت را دارید، برنامه سالم غذایی و ورزش مداوم برای کنترل وزن سفارش می شود.





منبع:

1401/09/29
13:57:06
5.0 / 5
419
تگهای خبر: برنامه , بیماری , پزشك , تخصص
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است