متخصص تغذیه:

تاثیر ژله و پاستیل بر استقامت استخوان‎ها

تاثیر ژله و پاستیل بر استقامت استخوان‎ها به گزارش مستر لمون یك متخصص تغذیه اظهار داشت: خوردن ژله و پاستیل هیچ تاثیری بر استقامت استخوان‎ها ندارد.


دكتر حسن فرهاد غیبی در گفت‎وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار نمود: در تهیه‎ی انواع ژله‎های خوراكی از ژلاتین یا پكتین استفاده می‎شود كه این اطلاعات باید بر روی بسته‎ ی ژله درج شده باشد. برخی ژله‎ها هم بر پایه‎ی پكتین هستند كه این ماده به صورت فیبر محلول پلی ساكاریدی در دیواره‎ی سلولی برخی میو‎ها مانند سیب، به، هویج، مركبات و میوه‎های نرم وجود دارند. پكتین میزان جذب پایینی داشته و در انتهای روده هضم می‎شود. ژلاتین و پكتین تنها به افزایش حركات روده و پیشگیری از یبوست كمك می‎كنند و ژلاتین در این خصوص تاثیر بیشتری دارد.
وی اضافه كرد: ژلاتین ماده‎ای بی‎رنگ، شفاف، بی مزه و بدون بو است كه از استخوان‎های اسفنجی و پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند و در بعضی موارد شتر تهیه می‎شود كه 80 درصد از آن را پروتئین و اسید آمینه‎ها تشكیل می‎دهند. تمامی ژله‎هایی كه به صورت مزه‎دار و رنگ‎دار در بازار موجود هستند، به روش صنعتی و با استفاده از اسانس ها و رنگ‎های خوراكی تغییر داده شده‎اند و همین مواد افزودنی ممكن است سبب بروز برخی مشكلات در مصرف كنندگان شود و این در حالی ست كه خود ژلاتین هیچ ضرری برای مصرف كننده ندارد.
ایشان در ادامه با اشاره به تركیبات تشكیل دهنده‎ی پاستیل اظهار داشت: ژلاتین یا پكتین، شكر، رنگ‎های خوراكی و شربت گلوكز از تركیبات سازنده‎ی پاستیل هستند. پاستیل و ژله در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری‎های قلبی، عروقی و دیابت با دقت بیشتری مصرف شوند.
این متخصص تغذیه با بیان این كه در شیرین كردن این محصولات از قندهای مصنوعی استفاده می‎شود، عنوان كرد: در بعضی موارد میزان شیرینی پاستیل‎ها حدود 200 الی 600 برابر قند معمولی است و ذائقه‎ی فرد را تغییر داده و سبب می‎شود تا افراد شیرینی‎های معمولی را نپسندند و به سمت خوردنی‎های بسیار شیرین بروند.
وی با تاكید بر این كه از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی و بسته‎بندی نشده استفاده نكنید، اظهار نمود: میزان رنگ‏های مجاز خوراكی مورد استفاده در كشور ما حدود شش رنگ و در سایر كشورها بیشتر است، از این رو در تهیه‎ی پاستیل‎های خارجی ممكن است از رنگ‎هایی استفاده گردد كه در كشور ما مورد تایید نیست. همینطور در تهیه‎ی برخی پاستیل‎ها از ژلاتین حیوانات حرام گوشت یا حیواناتی كه ذبح حلال ندارند، استفاده می‎شود كه خوردن آن مورد تایید نیست.
وی تصریح كرد: با عنایت به نرم بودن بافت پاستیل، بهتر است از دادن آن به خردسالان خودداری شود؛ چون كه در خیلی از موارد خفگی خردسالان با آن گزارش شده است. همینطور مصرف كنندگان از پاستیل‎های ایرانی بسته‎بندی شده بهره برده و به علامت سیب یا نشان استاندارد سازمان غذا و دارو بر روی بسته توجه نمایند.





 

1396/10/25
17:10:37
5.0 / 5
5732
تگهای خبر: خوراكی , میوه , كلسیم , سازمان غذا و دارو
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است