شاخص های خطرزا در بروز سنگ كیسه صفرا

شاخص های خطرزا در بروز سنگ كیسه صفرا مستر لمون: سنگ كیسه صفرا رسوبات سفت شده مایع گوارشی است كه در كیسه صفرا شكل می گیرد.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، كیسه صفرا عضوی كوچك و گلابی شكل است كه در سمت راست شكم و پایین كبد قرار دارد. كیسه صفرا حاوی مایع گوارشی معروف به صفراست كه به روده كوچك ریخته می شود. امكان تشكیل سنگ های كیسه صفرا در سایزهای مختلف وجود دارد كه در بدن برخی افراد یك عدد و در افرادی دیگر همزمان چندین سنگ شكل می گیرد.
افرادی كه گرفتار سنگ كیسه صفرا می شوند اغلب تحت عمل جراحی قرار می گیرند، اما زمانیكه این سنگ ها با علائمی همراه نباشد نیازی به درمان نیست.
سنگ كیسه صفرا علایم و نشانه ای به همراه ندارد؛ اما درصورتیكه انسداد ایجاد كند با علائمی همچون درد ناگهانی و زیاد در سمت راست شكم، احساس درد در ناحیه كمر، درد در شانه راست و حالت تهوع یا استفراغ خویش را نشان داده است. درد ناشی از سنگ كیسه صفرا امكان دارد چند دقیقه یا چند ساعت ادامه پیدا كند.
به قول متخصصان در صورتی كه بیمار با علائمی از قبیل درد بسیار شدید در قسمت شكم مواجه شود بگونه ای كه قادر به نشستن نباشد یا پوست و سفیدی چشم به رنگ زرد دیده شود یا گرفتار تب همراه با لرز شود، لازم است به پزشك رجوع كند.
تابحال در مورد علل تشكیل سنگ كیسه صفرا نتیجه گیری قطعی بدست نیامده است، اما پزشكان بر این باورند وجود كلسترول و بیلی روبین بالا در صفرا و تخلیه كامل كیسه صفرا می تواند از عوامل موثر در تشكیل آن باشد.
زنان، افراد بالای ۴۰ سال، داشتن اضافه وزن، بی تحركی، بارداری، داشتن رژیم های غذایی پرچرب، مصرف غذاهای سرشار از كلسترول، سابقه خانوادگی مبتلا شدن به سنگ كیسه صفرا، مبتلا شدن به دیابت، مبتلا شدن به برخی اختلالات خونی از قبیل لوسمی، مصرف بعضی از انواع داروهای حاوی استروژن و مبتلا شدن به بیماری های كبدی از شاخص های خطرزا در بروز این عارضه به حساب می آیند.
پزشكان به افراد سفارش می كنند با رعایت نكاتی همچون خودداری از حذف وعده های غذایی، كاهش تدریجی وزن و مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر می توانند از بروز این بیماری پیشگیری كنند.
به گزارش مستر لمون به نقل از سایت مایو كلینیك، همینطور برای درمان سنگ كیسه صفرا پزشكان انجام عمل جراحی یا مصرف داروهای خوراكی كه سبب از بین رفتن سنگ می شود را سفارش می كنند. هرچند در روش مصرف دارو امكان دارد سنگ ها طی چند ماه یا چند سال از بین بروند و با قطع دارو احتمال تشكیل مجدد آن وجود دارد.




منبع:

1398/10/13
12:04:11
5.0 / 5
4530
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پوست , جراحی
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است