بیماری كه دیگر مخصوص پولدارها نیست!

بیماری كه دیگر مخصوص پولدارها نیست! به گزارش مستر لمون دبیر انجمن روماتولوژی ایران با تشریح علل مبتلا شدن به بیماری نقرس، اظهار داشت: علیرغم تصورات قدیمی در خصوص اینكه این بیماری مخصوص پولدارها است، مبتلا شدن به آن تنها محدود به مصرف گوشت نبوده و به صورت كلی مصرف بیش از حد هر نوع ماده پروتئینی می تواند سبب افزایش اسید اوریك خون شود.


دكتر محسن سروش در گفتگو با ایسنا، بروز بیماری نقرس را به دنبال افزایش سطح اسید اوریك خون معرفی نمود و اظهار داشت: اگر در مدت زمان طولانی اسید اوریك خون بالا بماند، عوارضی نظیر تورم مفاصل می تواند به وجود آید كه از آن بعنوان نقرس یاد می كنند. البته مشكلات كلیوی هم در ادامه می تواند اتفاق افتد كه به صورت سنگ یا رسوب در بافت كلیه ایجاد می شود و سبب نارسایی در كلیه می شود.
این رماتولوژیست با تاكید بر اینكه تنها بالا رفتن اسید اوریك خون نشانه ابتلاء به نقرس نیست، اظهار داشت: اگر افزایش اسید اوریك خون منجر به بروز عوارض ثانویه در مفاصل و كلیه ها شود، در آن صورت نام نقرس به آن اطلاق می شود.
وی یكی از اصلی ترین عوامل بالا رفتن اسید اوریك در خون را اشكال در عملكرد كلیه برای دفع آن معرفی نمود و اظهار داشت: اگر كلیه نتواند اسید اوریك اضافی را دفع كند، این تجمع اتفاق می افتد. مصرف زیاد پروتئین ها به خصوص گوشت هم می تواند سبب این اتفاق باشد. البته علی رغم تصورات قدیمی موجود در خصوص اینكه این بیماری مخصوص پولدارها است، تنها محدود به مصرف گوشت نبوده و به صورت كلی مصرف بیش از حد هر نوع ماده پروتئینی می تواند سبب افزایش اسید اوریك خون شود.
این فوق تخصص روماتولوژی عامل دیگر افزایش اسید اوریك خون را مربوط به بیماری های ژنتیكی معرفی نمود و اضافه كرد: در این بیماری ها متابولیسم مواد پروتئینی بگونه ای تغییر می كند كه در نهایت تولید اسید اوریك در بدن افزایش می یابد. همینطور استفاده از برخی داروها مانند داروهای بعضی انواع خاص از سرطان ها به علت افزایش در تولید و تقسیم سلول ها می تواند سطح اسید اوریك خون را افزایش دهد. نارسایی كلیه و بیماری های مرتبط هم از دیگر عوامل مستعد كننده این بیماری هستند.
سروش با اشاره به اینكه شیوع این بیماری در مردان به علل هورمونی بیشتر است، اضافه كرد: معمولاً در سنین بالای ۴۰ سال شیوع بیماری نقرس افزایش می یابد، اما هم اكنون به علت بیماری های ژنتیكی و هم افزایش شیوع سندرم متابولیك در سنین زیر ۴۰ سال هم شاهد ابتلاء به نقرس هستیم. از عواملی كه فرد را مستعد ابتلاء به نقرس می كند چاقی و افزایش وزن است كه سبب می شود این افراد مستعد سندروم متابولیك باشند. در نتیجه چاقی، افزایش فشارخون، افزایش قندخون و چربی خون اسید اوریك خون هم بالا می رود.
دبیر انجمن روماتولوژی ایران تشخیص نقرس را تنها منوط به بالا بودن اسید اوریك خون ندانست و افزود: تشخیص به همراه علایم اتفاق می افتد. تورم مفاصل بخصوص مفصل انگشت شست پا یكی از نشانه های اصلی ابتلاء به نقرس در فردی است كه همزمان اسید اوریك خون بالایی دارد. البته تشخیص قطعی با نمونه برداری از مایع مفصلی در صورتی است كه كریستال های اسید اوریك در زیر میكروسكوپ هم دیده شود.
وی كنترل مصرف مواد قندی و نمك را از طریق های پیشگیری مؤثر از ابتلاء به بیماری نقرس معرفی نمود و اضافه كرد: اصلاح تغذیه و عدم مصرف بیش از حد مواد گوشتی و پروتئینی و هم عدم مصرف مشروبات الكلی از سفارش های جدی ما است.
سروش در انتها درمان را برای بیماران مبتلا به نقرس همزمان با پیشگیری الزامی معرفی نمود و اظهار داشت: نباید این تصور غلط وجود داشته باشد كه اتمام حمله های تورم مفاصل در نقرس به مفهوم برطرف شدن مشكل است، بلكه بیمار باید به صورت مداوم تحت نظر بوده و سطح اسید اوریك خونش كنترل و در محدوده مجاز حفظ شود؛ یعنی درمان بیماری نقرس یك درمان مزمن و طولانی مدت است.



1398/03/19
15:22:16
5.0 / 5
43
تگهای خبر: بیماری , تغذیه , تولید , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است