دبیر شورای عالی نظام پزشكی:

افزایش منطقی تعرفه ها با اجرای نظام ارجاع و پزشك خانواده میسر است

افزایش منطقی تعرفه ها با اجرای نظام ارجاع و پزشك خانواده میسر است مستر لمون: دبیرشورای عالی نظام پزشكی با اشاره به این كه افزایش تعرفه خدمات پزشكی امری اجتناب ناپذیر است، اظهار داشت: برای مدیریت بهینه منابع سلامت و افزایش منطقی تعرفه خدمات پزشكی نیازمند پیاده سازی نظام ارجاع و پزشك خانواده هستیم.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، دكتر محسن مصلحی با اشاره به این كه مبحث تعرفه خدمات پزشكی یك مسئله چند وجهی است، اضافه كرد: هر ساله شاهد بحث های مختلف درباب افزایش تعرفه خدمات پزشكی هستیم، اما تا ابعاد مختلفی كه به این حوزه مربوط می شود، هم زمان اجرایی نشود، این رشته سر دراز داشته و هیچ وقت سروسامان نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: اگر فقط بر یكی از وجوه این مساله دقت كنیم، از جای دیگر سر باز كرده و خودرا نشان داده است. بدین سبب باید بدانیم كه سهم حوزه سلامت از GDP چقدر است و برمبنای آن اقتصاد سلامت را پایه ریزی نماییم.
وی افزود: یكی از ابعاد مهم در تعیین تعرفه خدمات پزشكی، سازمان های بیمه گر هستند كه معمولا به جای پیگیری اجرای راهنماهای بالینی، سقف و محدودیت هایی برای پرداخت های خود معین می كنند و با عنایت به این كه سهم حوزه سلامت از درآمد ناخالص ملی حتی نسبت به سایر كشورهای همسایه باز پایین است، نمی توان بدون پیاده سازی نظام ارجاع و پزشك خانواده و نظارت علمی، توقع بهتری داشته باشیم.
دبیر شورای عالی نظام پزشكی افزود: گرفتار یك بی انضباطی در حوزه سلامت در هر دو بخش تأمین منابع و مصرف آن هستیم و سازمان های بیمه گر نمی توانند به تعهدات خود به درستی عمل كنند، برای اینكه برمبنای شاخص های علمی، هزینه ها ایجاد نشده و آزادانه هزینه تراشی شده و با عنایت به منابع محدود، سازمان های بیمه گر دست به اقداماتی می زنند كه علمی و منطقی نیست كه از آن جمله می توان به تعیین سقف برای اعمال پزشكی و اعمال محدودیت های مختلف اشاره نمود.
بگفته وی، با وجود چنین شرایطی نمایش دهندگان خدمات باز به صورتی دیگر واكنش نشان داده و مثلا از پذیرش بیماران دارای دفترچه بیمه خودداری كرده یا خدای ناكرده می كوشند حق و حقوق پایمال شده خودرا به طریق دیگری دریافت نمایند.
وی با گریز به اجرای طرح تحول طی چند سال اخیر، اظهار داشت: اجرای این طرح نه تنها موجب كاهش پرداخت ها از جیب مردم نشد، بلكه نهایتا افزایش پرداخت را به دنبال داشت و این درحالی است كه سیستم سلامت باید به گونه ای عمل كند كه همه چیز با هم هماهنگ باشد و نخستین راهكار این است كه برمبنای واقعیت های موجود و سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی، نظام ارجاع و پزشك خانواده را در كشور پیاده سازی كنیم؛ همانطور كه در برنامه ششم توسعه و ماقبل آن به این امر اشاره شده است.
بنابر اعلام اداره كل روابط عمومی سازمان نظام پزشكی، مصلحی اظهار نمود: باید در مقابل كارشكنی ها ایستاد و با سطح بندی خدمات و اجرای راهنماهای بالینی و نظارت های بهتر و بیشتر وضع موجود را سر و سامان داده و سبب تقویت سازمان های بیمه گر شد؛ برای اینكه جامعه پزشكی با اینكه می داند قیمت تمام شده خدماتش بالاتر از تعرفه های اعلامی است، اما اگر حداقل پرداخت ها به موقع باشد، قبول می كند در چنین سیستمی كه منابع محدودی دارد، همچنان با انگیزه به نمایش خدمات بپردازد.
دبیر شورای عالی نظام پزشكی با بیان این كه تعداد معدودی از نمایش دهندگان خدمات، درآمد بیشتری نسبت به سایرین دارند، اظهار داشت: حجم وسیعی از جامعه پزشكی گرفتار مشكلات اقتصادی هستند، برای اینكه برنامه مدون و درستی برای اقتصاد سلامت نداشته ایم و اگر خواستار افزایش تعرفه خدمات پزشكی هستیم به موازات آن باید اقداماتی مانند پیاده سازی نظام ارجاع و پزشك خانواده اجرایی و گاید لاین ها در این زمینه آماده و به دانشگاه های علوم پزشكی برای اجرا ابلاغ شود.
وی اشاره كرد: افزایش تعرفه ها برای آن بخش بزرگ از جامعه پزشكی كه متعهد به همكاری با سازمان های بیمه گر و نمایش خدمات به مردم هستند، امری اجتناب ناپذیر است؛ برای اینكه بدون افزایش تعرفه قادر به ادامه حیات نیستند.



1397/12/14
15:08:21
5.0 / 5
4601
تگهای خبر: برنامه , بیمه , پزشك , خدمات
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است