غذای خوشمزه سرطان زا

غذای خوشمزه سرطان زا به گزارش مستر لمون، به نقل از میزان گوشت فرآوری شده موجود در فست فودها منجر به تولید موادی می گردند كه در پی جهش ژنتیكی فرد را مبتلا به سرطان می كند.


افزایش مرگ و میر ناشی از سرطان در حالی در یك دهه گذشته افزایش پیدا كرده است كه پیش از این از عوامل چندم مرگ و میر در ایران محسوب می‌شد. به تازگی بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی سرطان سومین عامــل مرگ و میر در كشورمان شده است.
هم اكنون بیماری سرطان سالانه بیش از ۷۵ هزار ایرانی را مبتلا می‌كند كه از این میان ۳۰ هزار نفر نمی‌توانند به مبارزه با این بیماری ادامه دهند و در نهایت به مرگ‌شان ختم می‌شود. آمارها نشان می‌دهد سن ابتلا به سرطان از ۵۰ به ۳۰ سال كاهش پیدا كرده است.
 
در این گزارش تأكید شده است طی ۱۰ سال آینده میزان بروز این بیماری ۲ تا ۳ برابر می‌شود و با حركت جمعیت كشور به سمت سالخوردگی میزان بروز این بیماری نیز افزایش خواهد یافت.
 
تحقیقات پزشكان متخصص در یك دهه گذشته نشان داده است چند عامل اصلی باعث ابتلا به بیماری مهلك سرطان می‌شوند كه در این میان مصرف غذاهای آماده (فست‌فود) و روغن‌های اشباع شده در بروز سرطان معده و روده نقش اصلی را بر عهده دارند.
 
به گفته مقام‌های سازمان جهانی بهداشت، دومین علت ایجاد سرطان، مصرف فست فودهاست. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سال گذشته بیش از ۷ میلیون مرگ و میر در جهان ناشی از سرطان بوده است و انتظار می رود تا سال ۲۰۲۰ این رقم به ۱۰ میلیون نفر برسد و در ۴۰ سال آینده این رقم به دوبرابر میزان فعلی خواهد رسید.
 
اما آمار قابل توجهی كه بانك مركزی اعلام كرد نشان می دهد ۷۷ میلیون ایرانی سالانه بیش از ۱۱/۱ هزار میلیارد تومان برای خوردن فست فود هزینه می‌كنند.
 
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به عنوان متولی سلامت مردم و جامعه درحالی بارها نسبت به مصرف فست‌فود و همچنین مواد غذایی چرب و روغن‌های اشباع شده هشدار داده است كه در چند سال اخیر شاهد رشد بی‌رویه و قارچ‌گونه فست فودی‌ها و اغذیه فروشی‌ها در سطح شهرها هستیم.
 
 
علاقه به مصرف فست‌فود در میان نوجوانان افزایش چشمگیری پیدا كرده است به طوری كه باعث بروز چاقی و فشار خون در این گروه سنی شده و با ادامه این روند در آینده نزدیك باید شاهد افزایش مرگ و میرهای ناشی از سرطان باشیم.
 
فست‌فود به خصوص اگر ماده اولیه‌اش گوشت باشد، فرآوری شده است، یعنی با افزودن مواد نگه‌دارنده كه در بدن صددرصد منجر به جهش‌های ژنتیكی می‌شود، تولید می‌شود. گوشت فرآوری شده موجود در فست‌فود منجر به ایجاد موادی می‌شود كه در پی جهش ژنتیكی فرد را مبتلا به سرطان می‌كند.
 
وجود موادی مثل نیترات سدیم كه فست فود را خوشمزه‌تر می‌كند و در كالباس، سوسیس و برگر استفاده می‌شود، در بدن به نیتروزامین كه صددرصد سرطان‌زاست تبدیل می‌شود. مهم‌ترین علت ایجاد سرطان‌های دستگاه گوارش همین ماده است و تأثیر آن در به وجود آمدن سرطان قطعی است.
 
در ایران آلودگی مواد غذایی به مواد سرطان‌زا و روش پخت مواد غذایی دو علت اصلی افزایش سرطان‌های دستگاه گوارش است. اكثر فست فودها سرخ‌كردنی هستند و طی مدت زمان كم و با شعله زیاد طبخ می‌شوند و در اكثر آنها از روغن‌های نباتی جامد استفاده می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود سلامت افراد به خاطر اسیدهای چرب ترانس موجود در این مواد غذایی به خطر بیفتد.
1396/04/18
22:35:34
5.0 / 5
390
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مستر لمون
mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است

مستر لمون

مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود