در نشست خبری كنگره توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت مطرح شد:

گردش مالی 140 هزار میلیارد تومانی در حوزه سلامت، ایران ارزانترین خدمات پزشكی را عرضه می دهد

گردش مالی 140 هزار میلیارد تومانی در حوزه سلامت، ایران ارزانترین خدمات پزشكی را عرضه می دهد مستر لمون: رئیس كنگره بین المللی توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با اشاره به ظرفیت بالای ایران در زمینه گردشگری سلامت اعلام نمود: حوزه سلامت سال قبل 140 هزار میلیارد تومان گردش مالی ثبت شده داشته كه سهم تجهیزات پزشكی از این رقم 12 هزار میلیارد و سهم دارو 25 هزار میلیارد تومان بوده است.



به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، علیرضا زالی در نشست خبری سومین كنگره بین المللی توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با محوریت كشورهای اسلامی اظهار نمود: هم اكنون ایران در حوزه سلامت وضعیتی استثنائی و جایگاهی ممتاز در بین 24 كشور منطقه دارد. نیروی انسانی ماهر و زیرساخت متنوع همچون این موارد هستند. در كشور 1000 بیمارستان و 140 هزار تخت بیمارستانی فعال وجود دارد و طی چند سال اخیر هم فرآیند نوسازی و افزایش كمی این تخت ها با شتاب خوبی جلو رفته است.

وی اضافه كرد: بیش از 500 هزار نیروی انسانی ماهر شامل پزشكان، دندانپزشكان، داروسازان، ماماها و نیروهای پروانه دار در حوزه سلامت فعالیت می نمایند كه در كنار خدمت رسانی به مردم ایران می توانند میزبان مردم منطقه و فرامنطقه هم باشند و با حساب نیروهای پشتیبانی حوزه سلامت بیش از یك میلیون نیروی ماهر در این حوزه فعال می باشند.

رئیس كنگره بین المللی توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با محوریت كشورهای اسلامی در ادامه بیان كرد: در سال 96 بیش از 820 میلیون خدمت در حوزه سرپایی و 10 میلیون عمل جراحی بزرگ در كشور انجام شد و سال قبل گردش مالی ثبت شده در حوزه سلامت بدون حساب تورم سالیانه 140 هزار میلیارد تومان گزارش شده است. سهم تجهیزات پزشكی از این رقم 12 هزار میلیارد و سهم دارو 25 هزار میلیارد تومان بوده است. علاوه بر این موارد، ایران از نظر آموزش و پژوهش حوزه سلامت جایگاه ممتازی دارد و این جایگاه در حوزه گردشگری سلامت هم دست یافتنی است.

زالی با اشاره به رتبه مناسب ایران در دنیا از نظر آموزش عالی پزشكی خاطرنشان كرد: سالیانه 3400 دستیار تخصصی جذب می گردد. علاوه بر آن به صورت متوسط هر سال 11 هزار نیرو به ناوگان حوزه سلامت افزوده می گردد. با این وجود از ظرفیت گردشگری سلامت به خوبی استفاده نمی گردد. در سال های گذشته تعداد گردشگران سلامت كه به ایران وارد شده اند سالیانه بین 200 تا 450 هزار نفر در نوسان بوده است و اگر از ظرفیت فعلی خود در این حوزه استفاده نماییم می توانیم میزبان چهار میلیون توریست سلامت در سال باشیم.

وی با اشاره به اینكه ایران یكی از ارزانترین كشورها در زمینه خدمات پزشكی است، ادامه داد: متوسط هزینه یك بسته خدمتی برای هر توریست سلامت در ایران 6000 دلار به ازای هر یك نفر است. در صورتی كه متوسط این رقم در سال در كشورهای دیگر 15 هزار دلار برآورد شده است. كشور تایلند 50 درصد سهم گردشگری سلامت را در قاره آسیا به خود مختص كرده است. این در حالیست كه این كشور از نظر كمی و كیفی در حوزه سلامت با ایران قابل مقایسه نیست. كشور تركیه هم در میان كشورهای اسلامی 30 درصد از این سهم را برداشته است.

رئیس كنگره بین المللی توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با محوریت كشورهای اسلامی همینطور افزود: سال 2020 سال مهمی در زمینه توریسم در دنیا است و پیش بینی می گردد مجموعه گردشگران در حوزه های مختلف در دنیا به یك میلیارد و 600 میلیون نفر برسد. پیش بینی می گردد سهم حوزه سلامت از این رقم به بیش از 15 درصد برسد و هم اكنون هم سالیانه بیش از 300 میلیارد دلار جریان اقتصادی در این حوزه وجود دارد.

وی تصریح كرد: گردشگر سلامت می تواند سه برابر یك گردشگر عادی درآمد تولید كند. خیلی از محدودیت ها هم در این حوزه و در ایران منتفی است. یكی از خلاءهای ما در گردشگری سلامت پوشش بیمه ای بود. ما باید به سمتی برویم كه بیمه ای همگن و فراگیر اسلامی برای كشورهایی كه در مجموعه كنسرسیوم گردشگری سلامت ورود می كنند داشته باشیم.

در حال از دست دادن كریدور صادراتی دارویی هستیم

به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، مهدی كریمی – رئیس شورای سیاستگذاری مركز توسعه گردشگری سلامت كشورهای اسلامی هم در ادامه این نشست، اظهار نمود: مركز توسعه گردشگری سلامت كشورهای اسلامی چند استراتژی را در حوزه سلامت و در سطح 58 كشور اسلامی پیگیری می كند. ما باید تلاش نماییم در این زمینه و در ایران چهارراهی اقتصادی تولید نماییم. با دولت ها نمی توان كار خویش را پیش برد بنابراین به سمت نهادهای بین المللی و تشكل های خصوصی سلامت رفتیم. علاوه بر آن سعی كردیم در حوزه كنسرسیوم های بیمارستانی سرمایه گزاری نموده و تبادلات علمی داشته باشیم.

وی اضافه كرد: یك توریست سلامت همه آیتم های یك گردشگر به علاوه نیازهای درمانی را به همراه دارد ما این توان را داریم كه حداقل به 14 كشور همسایه خود در این زمینه خدمت عرضه دهیم. در ایران در زمینه طب سنتی، تجهیزات پزشكی و دارو و درمان به خوبی كار نشده است و ما در حال از دست دادن كریدور صادراتی دارویی هستیم. این مسئله هم به علت قوانین ناقص است كه ما تلاش می نماییم آن را اصلاح نماییم.

رئیس شورای سیاستگذاری مركز توسعه گردشگری سلامت كشورهای اسلامی خاطرنشان كرد: یكی از خروجی های این كنگره تصحیح همین كریدور صادراتی دارویی است. ما در كشور نتوانستیم همكاری سازمان ها و نهادها را داشته باشیم تا روزی كه نفت بفروشیم حوزه سلامت نمی تواند پولساز باشد. علاوه بر آن كشور در ساخت بیمارستان ها و مگاهاسپیتال ها ضعیف است. با عنایت به این مورد بهترین سازندگان بیمارستان در حال آماده شدن برای آمدن به ایران هستند.

كریمی در ادامه خاطرنشان كرد: مقرر است كنسرسیومی از بخش های خصوصی حوزه سلامت تولید شود كه بدین سان بتوان پایگاهی قوی برای گردشگری سلامت تولید نماییم. یكی از كمبودهای ما در حوزه گردشگری سلامت شركت های بیمه بودند. ما توانستیم با تدبیر شركت بیمه «ما» این مورد را به سامان برسانیم و پوشش بیمه ای را در این حوزه گسترده نماییم.




1397/02/11
14:53:02
5.0 / 5
4682
تگهای خبر: بیمه , پزشك , خدمات , سلامت
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است