تشخیص سریع آلودگی تخم مرغ به باكتری عفونت زا با روش ابداعی محقق دانشگاهی

تشخیص سریع آلودگی تخم مرغ به باكتری عفونت زا با روش ابداعی محقق دانشگاهی مستر لمون: محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برای نخستین بار در كشور با استفاده از روش Real-time PCR و آنالیز نقطه ذوب با دقت بالا (High resolution melt) موفق به تفكیك و تشخیص باكتری های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در نمونه های تخم مرغ آلوده شده به این باكتری ها شد.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، صابره فهیمی، محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با اشاره به اینكه سالمونلا نوعی باكتری باسیل گرم منفی است كه در جوجه ها و تخم مرغ ها معمولاً وجود دارد، اظهار داشت: سالمونلاها یكی از مهمترین عوامل ایجادكننده عفونت های غذایی هستند، به نحوی كه بر مبنای گزارشات موجود، سالانه میلیون ها نفر به این بیماری مبتلا شده و هزاران مرگ ناشی از عفونت های سالمونلایی در سراسر جهان اتفاق می افتد. ازاین رو شناسایی سریع سالمونلاها در مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینكه به طور معمول سالمونلا با استفاده از روش كشت میكروبی قابل شناسایی است، ادامه داد: با عنایت به اینكه این روش زمان بر بوده (4 الی 7 روز) و از دقت كافی برخوردار نیست، در این تحقیق تلاش بر آن شد تا با استفاده از روش Real-time PCR و آنالیز HRM بعنوان یك روش سریع و دقیق به شناسایی و تفكیك سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در تخم مرغ های آلوده شده (به طور دستی ) پرداخته شود.
دانشجوی تحصیلات تكمیلی رشته مهندسی علوم صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: در این روش بعد از استخراج DNA نمونه های آلوده و تهیه مخلوط واكنش، از تكنیك Real-time PCR با استفاده از رنگ فلورسنت و یك جفت پرایمر طراحی شده استفاده شد و در نهایت آنالیز منحنی های ذوب با دقت بالا صورت گرفت.
فهیمی با اشاره به اینكه نتایج حاصله از روش Real-time PCR و آنالیز HRM نشان داد كه این روش كارآمد است، افزود: بر مبنای این روش می توان كمتر از 24 ساعت نسبت به شناسایی سالمونلا و تفكیك سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس در تخم مرغ خام اقدام نمود.
محقق واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: در این روش تنها با استفاده از یك جفت پرایمر و انجام آنالیز HRM، به راحتی می توان دو سروتیپ متداول سالمونلا را شناسایی و تفكیك كرد و مقادیر هر یك از باكتری ها را در نمونه تعیین كرد كه علاوه بر كار كمتر، سبب صرفه جویی در زمان و هزینه به لحاظ مشكلات مربوط به طراحی پرایمر هم می گردد. ازاین رو می توان این روش را تكنیكی حساس و سریع در تشخیص نمونه های غذایی آلوده با باكتری های سالمونلا دانست. این امر كنترل كیفی و كمی محصول در كمترین زمان با دقت بالا را كه یكی از نیازهای صنایع غذایی است، برطرف خواهد نمود.
این پژوهش در قالب رساله «مطالعه كارایی روش Real-time PCR و آنالیز نقطه ذوب با دقت بالا (High resolution melt curve analysis) درتفكیك و تشخیص سالمونلا انتریتیدیس (Salmonella Enteritis’s) و سالمونلا تیفی موریوم (Salmonella Typhimurium) درنمونه های تخم مرغ خام آلوده شده به صورت تجربی» انجام شده و ثبت اختراع آن به راهنمایی دكتر حامد اهری و دكتر نریمان شیخی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است.



1397/01/26
14:58:37
5.0 / 5
4644
تگهای خبر: غذا
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است