علت اصلی مرگ در دهه های آینده

علت اصلی مرگ در دهه های آینده به گزارش مستر لمون مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: سرطان پس از بیماری های قلبی- عروقی بعنوان مهم ترین عامل مرگ و میر در كشورهای دنیا و همچون كشور ما مطرح است و طی دهه های آینده نخستین عامل مرگ و میر بخصوص در كشورهای در حال توسعه خواهد بود.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا و به نقل از وبدا، دكتر زهرا عبداللهی با بیان این مطلب اظهار داشت: 30 تا 40 درصد سرطان ها با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و بهبود شیوه زندگی قابل پیشگیری است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه كرد: عوامل تغذیه ای كه احتمال بروز سرطان را می افزایند، مصرف نامطلوب و زیاد چربی ها، نمك، قند و شكر، طبخ نامناسب غذا و استنشاق مكرر بخار روغن سوخته هستند.

وی بیان كرد: مصرف زیاد انواع چربی ها، روغن ها و مواد غذایی چرب و سرخ شده، شانس مبتلا شدن به سرطان ها بخصوص سرطان پروستات، سرطان كولون، سرطان ریه و سرطان پستان را افزایش می هد. اسید های چرب ترانس و اشباع ( در كیكها، كلوچه ها، كراكرها، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخ كرده و چیپس) خطر ناك ترین چربی ها هستند. بنابر این سفارش می گردد بیشترین چربی مصرفی روزانه از منابع چند غیر اشباعی و تك غیر اشباعی همچون روغنهای گیاهی مایع، روغن زیتون، مغزها و ماهی باشد.

دكتر عبداللهی بیان كرد: مصرف غذاهای شور و پرنمك و نمك سود شده احتمال بروز سرطان معده را بالا می برد. حداكثر میزان مجاز مصرف نمك در روز حدود 5 گرم در افراد زیر 50 سال و كمتر از 3 گرم در افراد بالای 50 سال، كودكان، مبتلایان به فشارخون بالا و بیماری های قلبی عروقی است كه شامل نمك موجود در مواد غذایی به طور طبیعی، نمك اضافه شده به غذا و نمك موجود در محصولات صنعتی است.

وی در مورد روش نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی اظهار داشت: برخی از روش های نادرست طبخ مواد غذایی مانند سوختن گوشت در اثر كباب كردن باعث تولید تركیبات سرطانزا می گردد. به علاوه فرآوری گوشتها در مواردی مانند انواع گوشتهای دودی شده، نمك سود شده، و یا اضافه كردن مواد شیمیایی و نگهدارنده های غیر مجاز و استفاده زیاد از آنها در صنایع غذایی مثلا " در انواع سوسیس، كالباس، هات داگ" خطر سرطانزایی دارد.

وی اضافه كرد: قرار گرفتن مكرر در معرض بخار روغن های مورد استفاده برای سرخ كردن سریع غذا (بدون استفاده از دستگاه تهویه و دودكش برای دفع بخارات حاصل از روغن ) از علل زمینه ساز سرطان ریه معرفی شده است.

عبداللهی اضافه كرد: مصرف زیاد قند، شانس مبتلا شدن به سرطان را بالا می برد. در حقیقت مقادیر زیاد قند و شكر، سمومی را در بدن تولید می كنند كه سبب افزایش خطر مبتلا شدن به سرطان می گردد. مصرف محصولات غذایی دارای قند افزوده مانند چای و قهوه كه همراه با قند و شكر مصرف می شوند و یا نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی و سایر نوشیدنی هایی كه مقدار زیادی شكر دارند خطر مبتلا شدن به سرطان لوزالمعده را می افزایند.

مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، عوامل تغذیه ای كه سبب پیشگیری از سرطان می شوند را آنتی اكسیدان ها، میوه و سبزی، فیبرهای غذایی، اسید فولیك، ویتامین دی و كلسیم نام برد و اظهار داشت: آنتی اكسیدان ها گروهی از تركیبات در مواد غذایی هستند كه می توانند رادیكال های آزاد (عوامل تولید كننده سرطان) را در بدن از بین ببرند و یا مانع از شكل گیری آنها شوند. مهمترین آنتی اكسیدانهای بدن ویتامین های C، E، كاروتنوئیدها و سلنیوم هستند.


 

1396/11/05
14:30:11
5.0 / 5
332
تگهای خبر: تغذیه , چربی , درمان , روغن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است